Trump se pregătește să facă Brazilia un aliat major non-NATO

Publicat:

Statele Unite vor desemna Brazilia drept aliat major non-NATO, a declarat miercuri preşedintele american Donald Trump, potrivit DPA şi EFE, transmite și agerpres.

“Iau această decizie ca recunoaştere a angajamentelor recente ale guvernului Braziliei de a spori cooperarea în domeniul apărării cu Statele Unite şi ca recunoaştere a propriului nostru interes naţional în aprofundarea coordonării noastre în privinţa apărării cu Brazilia”, a precizat Trump într-un mesaj către Congres, citat într-un comunicat al Casei Albe.


Citește și: UE pregătește la Sibiu perioada post-Brexit și negocierile pentru posturile cheie

Când preşedintele brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat în vizită la Washington în martie, Trump a spus că ar putea chiar susţine aderarea Braziliei la Alianţa Nord-Atlantică.

Bolsonaro, care a fost supranumit ‘Donald Trump al Braziliei’ în timpul campaniei sale electorale de anul trecut, şi preşedintele american sunt amândoi văzuţi ca populişti de dreapta.

Citește și: Fostul președinte al Braziliei va fi din nou arestat

După ce Bolsonaro şi-a preluat funcţia la 1 ianuarie, cele două puteri de pe continentul american au încercat să îşi dezvoltare legăturile comerciale şi în alte domenii.

Desemnarea Braziliei ca aliat major non-NATO ar urma să acorde acestei ţări un acces mai mare la achiziţiile de arme şi echipamente americane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.