Ucraina a primit un nou sprijin financiar din partea UE, în valoare de 1,5 miliarde de euro

Publicat:

Ucraina a primit un nou sprijin financiar din partea UE, în valoare de 1,5 miliarde de euro

Ucraina a primit un nou sprijin financiar din partea Uniunii Europene, de 1,5 miliarde de euro, și speră să obțină încă 10 miliarde de euro în cursul acestui an.

Uniunea Europeană a acordat miercuri un nou sprijin financiar Ucrainei, în valoare de 1,5 miliarde de euro. Autoritățile de la Kiev speră să obțină încă 10 miliarde de euro de la UE în cursul acestui an, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Ministrul ucrainean de Finanțe, Serhyi Marcenko, a declarat că UE, care a oferit Ucrainei până acum 31 de miliarde de euro, a devenit cel mai important donator de fonduri pentru Kiev de la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022.

Statele Unite, care au aprobat un nou pachet de ajutor de miliarde de dolari pentru Ucraina, sunt, de asemenea, un donator important, scrie Reuters.

“Sprijinul internațional este esențial pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și pentru a construi o bază pentru creșterea economică”, a declarat Marcenko.

Ucraina se confruntă cu un deficit bugetar de 37 de miliarde de dolari în acest an și se bazează în mare măsură pe ajutorul financiar din partea partenerilor săi occidentali pentru a-și putea finanța cheltuielile sociale și umanitare.

Kievul folosește cea mai mare parte a veniturilor sale de stat pentru a finanța eforturile de apărare, în timp ce trupele sale se luptă cu o armată rusă mai mare și mai bine echipată.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Vicepremierul Iulia Șviridenko a declarat că guvernul așteaptă aprobarea finală a programului de împrumut al UE pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, și speră să primească încă trei tranșe în acest an. Ea a precizat că, în urma aprobării, Kievul va putea primi 1,89 miliarde de euro în iunie și alte două tranșe în valoare de aproximativ 4 miliarde de euro fiecare în septembrie și noiembrie.

Ucraina va trebui însă să implementeze o serie de reforme și să îndeplinească alți indicatori ai programului pentru a putea primii banii. Etapele includ măsuri de îmbunătățire a transparenței, de combatere a corupției, de îmbunătățire a mediului de afaceri și de apropiere a legislației țării de cea a UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.