Ucraina acuză Rusia de ‘dezinformare’ pentru a diviza aliaţii Kievului

Publicat:

Ucraina acuză Rusia de ‘dezinformare’ pentru a diviza aliaţii Kievului

Ucraina a acuzat marţi Rusia că duce o campanie de “dezinformare” menită să îi divizeze pe aliaţii Kievului şi să “demoralizeze” societatea ucraineană înainte de a-i putea provoca o “înfrângere” decisivă pe câmpul de luptă, relatează AFP.

Rusia a lansat “un plan de sabotaj, operaţiuni de informaţii şi provocări” pentru a “reduce sprijinul occidental” pentru Kiev, au transmis marţi mai multe servicii de informaţii ucrainene într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

“Principalele obiective ale inamicului sunt de a perturba mobilizarea ucraineană, de a răspândi dezinformarea despre incapacitatea Ucrainei de a câştiga, de a crea şi răspândi informaţii false despre ‘oboseala’ Ucrainei în rândul partenerilor şi aliaţilor noştri”, au acuzat structurile citate.

Confruntată de doi ani cu invazia rusă, Ucraina este îngrijorată de câteva luni de o reducere şi de întârzieri în livrările de ajutoare occidentale, pe fondul diviziunilor politice din Statele Unite – unde un nou sprijin rămâne blocat în Congres -, precum şi din cadrul Uniunii Europene.

Moscova încearcă, de asemenea, să “îi demoralizeze pe ucraineni, să semene panică în rândul populaţiei, să creeze o ruptură între militari şi civili” şi să organizeze un val de proteste antiguvernamentale, au declarat serviciile ucrainene.

Conform lor, această “operaţiune specială”, care ar trebui “să atingă punctul culminant în martie-mai”, urmăreşte, de asemenea, să “pună la îndoială legitimitatea” lui Volodimir Zelenski, ales în 2019 pentru un mandat de cinci ani care, teoretic, trebuie să se încheie în primăvară.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Constituţia Ucrainei interzice orice organizare de alegeri în timpul legii marţiale, care este în vigoare în Ucraina de la începutul invaziei în februarie 2022, în contextul în care aproximativ 20% din teritoriul ţării este ocupat şi milioane de alegători ucraineni sunt refugiaţi în străinătate, dar unii cred că absenţa votului îl va face pe şeful statului ilegitim.

“Conform planului inamicului, în prima jumătate a lunii iunie, situaţia din ţara noastră va fi destabilizată”, iar Rusia va “profita” de acest lucru pentru a “provoca o înfrângere militară a Ucrainei în est”, se arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant O ucraineancă în vârstă de 19 ani a fost reținută în flagrant în timp ce...

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi „pentru”, 225 „împotrivă” şi 17 abţineri...

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi...

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență Elevii din municipiul Chișinău vor fi instruiți cum să se evacueze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.