Ucraina încearcă să slăbească apărarea aeriană a Rusiei înainte de a primi F-16

Publicat:

Ucraina încearcă să slăbească apărarea aeriană a Rusiei înainte de a primi F-16

Forțele ucrainene au făcut eforturi pentru a slăbi sistemele rusești de apărare aeriană. Dacă va avea succes, acest lucru ar putea permite Ucrainei să utilizeze mai eficient aeronavele cu pilot pe termen lung, consideră Institutul pentru Studiul Războiului.

ISW a raportat că forțele ucrainene au efectuat lovituri în noaptea de 11-12 iunie, vizând o baterie de apărare antiaeriană S-300 și două baterii S-400 în apropierea așezărilor ocupate Belbek și Sevastopol din Crimeea, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

ISW a mai remarcat că imaginile geolocalizate publicate la 12 iunie arată bunuri S-300 rusești deteriorate și distruse la nord de Evpatoriia ocupată și un sistem radar rusesc S-400 distrus la sud de Dzhankoi ocupat, susținând rapoartele anterioare ale Statului Major al Ucrainei din 10 iunie despre greve. împotriva mijloacelor rusești de apărare aeriană din aceste zone.

Kostiantyn Nemichev, fondatorul Regimentului Kraken de Informații de Apărare al Ucrainei (DIU), a confirmat pe 12 iunie că forțele ucrainene au desfășurat HIMARS pentru a distruge patru sisteme S-300 rusești în regiunea Belgorod, fără a preciza o dată.

După cum s-a raportat, această acțiune a dus la desfășurarea mijloacelor rusești de apărare aeriană din Crimeea în regiunea Belgorod la începutul lunii iunie 2024, ceea ce a dus la scăderea acoperirii rusești de apărare aeriană în jurul Crimeei.

Purtătorul de cuvânt al DIU, Andrii Yusov, a clarificat pe 12 iunie că loviturile cu drone ucrainene împotriva bazei aeriene Akhtubinsk din regiunea Astrahan, între 7 și 8 iunie, au avariat două avioane de luptă rusești Su-57 , corectând rapoartele anterioare despre o singură aeronavă. Sistemele de apărare aeriană S-300/S-400 și avioanele de luptă Su-57 sunt active rusești esențiale care restricționează operațiunile aeriene ucrainene în apropierea frontului și sprijină eforturile ofensive ale Rusiei în Ucraina.

„Forțele ucrainene ar putea încerca să degradeze în mod activ apărarea antiaeriană a Rusiei înainte ca Ucraina să primească un număr semnificativ de avioane pentru a stabili condițiile pentru utilizarea viitoare de către Ucraina a puterii aeriene cu aripi fixe cu echipaj mai aproape de zonele de front. Forțele ucrainene ar putea încerca să degradeze. Apărarea antiaeriană a Rusiei înaintea livrărilor anticipate de avioane de luptă F-16 către Ucraina, care se pare că vor începe în cantități mici în vara și toamna anului 2024”.

ISW consideră că operațiunile militare ucrainene ar putea integra în cele din urmă avioane cu aripi fixe pentru a sprijini forțele terestre dacă Ucraina achiziționează suficiente avioane de luptă, partenerii occidentali antrenează destui piloți și dacă Ucraina slăbește cu succes apărarea antiaeriană rusă.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Între timp, ISW a reiterat că autoritățile ucrainene și occidentale au declarat anterior că Ucraina are nevoie de o perioadă semnificativă de timp pentru a antrena suficienți piloți și pentru a echipa țara cu aproximativ 150 de F-16, care sunt importante pentru a obține superioritatea aeriană pentru operațiuni eficiente de sprijin la sol.

„Oficialii ucraineni au identificat, de asemenea, utilizarea preconizată a F-16 și a altor avioane cu aripi fixe pentru a restrânge operațiunile aviatice ruse, iar purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Ilya Yevlash, a remarcat că doar două escadrile F-16, aproximativ 18 avioane, ar fi suficiente pentru impact asupra situației din spațiul aerian ucrainean”, a adăugat ISW.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.