Ucraina și India convin să restabilească relațiile de cooperare la nivelul dinaintea războiului

Publicat:

Miniștrii de Externe ai Indiei și Ucrainei au declarat vineri că au convenit să restabilească relațiile de cooperare la nivelul dinaintea invaziei Rusiei. Asta în timp ce Kievul încearcă să obțină sprijin pentru planul său de pace de la un vechi prieten al Moscovei.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a ajuns în India în prima vizită a unui oficial de rang înalt de la Kiev de la invazia Rusiei din februarie 2022, înaintea unui posibil summit internațional, în lunile următoare, pentru a purta discuții despre planul de pace al Ucrainei, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS


“Am convenit să restabilim nivelul de cooperare dintre țările noastre care exista înainte de războiul pe scară largă lansat de Rusia, precum și să identificăm noi proiecte promițătoare pentru a duce relațiile noastre la nivelul următor”, a declarat Kuleba, citat de Reuters.

India a avut legături economice și de apărare strânse cu Moscova și s-a abținut să critice Rusia în legătură cu războiul din Ucraina. Ea a îndemnat vecinii să își rezolve conflictul prin dialog și diplomație. Asta în timp ce a crescut achizițiile de petrol rusesc ieftin la niveluri record.

“Am acordat o atenție deosebită formulei de pace și pașilor următori pe calea implementării acesteia”, a postat Kuleba pe X după discuțiile cu omologul său, Subrahmanyam Jaishankar. Jaishankar a arătat că “obiectivul nostru imediat este de a readuce comerțul la nivelurile anterioare”.

Ucraina speră să organizeze un summit, fără participarea Rusiei, pentru a avansa o formulă de pace care prevede, printre altele, retragerea trupelor rusești de pe teritoriul său.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Kuleba a declarat că Ucraina nu este împotriva cooperării dintre India și Rusia, dar a îndemnat New Delhi să sprijine Kievul, spunând că legăturile strânse ale Indiei cu Rusia se bazează pe o moștenire sovietică ce se evaporă. “Treaba noastră este să transmitem un mesaj simplu către New Delhi. Când decideți să vă angajați cu Rusia, vă rog să știți că linia roșie pentru Ucraina este finanțarea mașinii de război a Rusiei”, a declarat Kuleba.

Pe de altă parte, Kuleba a oferit companiilor indiene un rol în reconstrucția postbelică a Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Zimbabwe a fost condamnat la 3.376 de ani de închisoare

Un bărbat din Zimbabwe a fost condamnat la 3.376 de ani de închisoare Un cetățean din Zimbabwe a primit o sentință judecătorească de 3.376 de...

Portugalia refuză să plătească despăgubiri pentru trecutul colonial

Portugalia refuză să plătească despăgubiri pentru trecutul colonial Imperiul portughez a inclus în diferite momente Angola, Brazilia, Timorul de Est, Capul Verde, Mozambic și părți...

Un turist a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că ‘a deranjat o morsă’

Un turist a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că 'a deranjat o morsă' Autoritățile spun că bărbatul a ieșit pe o banchiză și...

O femeie de 101 ani are probleme în achiziționarea biletului de avion din cauza vârstei

O femeie de 101 ani are probleme în achiziționarea biletului de avion din cauza vârstei O femeie de 101 ani, din SUA, a fost confundată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.