Ucrainenii pot declara pagube cauzate de agresiunea rusă într-un ‘Registru al pagubelor’ înfiinţat în Olanda

Publicat:

Ucrainenii pot declara pagube cauzate de agresiunea rusă într-un ‘Registru al pagubelor’ înfiinţat în Olanda

Ucrainenii pot declara, începând de marţi, pagube cauzate de agresiunea rusă caselor, monumentelor sau infrastructurii în Ucraina, într-un Registru al pagubelor înfiinţat în Olanda, în urmă cu 11 luni, sub autoritatea Consiliului Europei (CoE), care poate primi primele reclamaţii, relatează RFI.

Aceasta este una dintre primele etape ale reparaţiilor, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Ucrainenii sunt îndemnaţi să declare pagubele cauzate proprităţilor lor.

În viitor, ei urmează să poată declara pierderi ale rudelor, răniri, violenţe sexuale, tortură, deportări forţate şi toate pagubele cauzate de agresiunea rusă.

Statul şi întrepirnderile ucrainene pot, de asemenea, să înregistreze pierderi suferite de la începutul invaziei armatei ruse, la 24 februarie 2022.

Însă un mecansim internaţional de reparaţii este necesar să fie stabilit, pentru ca fonduri să le fie alocate victimelor.

Ucraina speră ca aceste fonduri să fie alimentate cu active confiscate de la începutul războiului, în baza unor sancţiuni impuse statului rus şi unor oligarhi.

TRIBUNAL SPECIAL

Bunurile ruseşti confiscate urmează  să rămână imobilizate până când Rusia îşi opreşte agresiunea în Ucraina şi plăteşte pagibele cauzate, au anunţat participanţi la această conferinţă, “Restoring Justice for Ukraine”, la care au fost reprezentate 57 de ţări, la Haga.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Însă dobânzi în valoare de miliarde generate anual de active imobilizate pot să fie alocate reparaţiilor.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a subliniat la finalul acestei conferinţe, marţi seara, că Ucraina cere în continuare să se înfiinţeze un Tribunal Special care să-i judece pe autorii agresiunii ruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic Partidul Social Democrat European (PSDE) a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, despre lansarea proiectului Declarației...

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) le reamintește liderilor partidelor politice despre obligativitatea de...

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare Moldovagaz anunță că va cumpăra metan de la Energocom în luna mai, în urma licitației de...

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a anunțat, din data de 3 aprilie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.