VIDEO – Ucrainienii au lovit cu drone o rafinărie din Rusia

Publicat:

Ucrainienii au lovit cu drone o rafinărie din Rusia

Un atac ucrainean cu drone a provocat vineri dimineaţă un incendiu la o rafinărie în regiunea rusă Kaluga, la 200 de kilometri sud-vest de Moscova, a anunţat guvernatorul regiunii, Vladislav Şapşa, relatează agenţia EFE, potrivit stiripesurse.ro.


Incendiul a fost între timp stins şi echipele serviciilor de urgenţă evaluează acum pagubele provocate infrastructurii centralei, dar nu sunt răniţi, a precizat guvernatorul.

Citeşte şi: Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris – Stiripesurse.md

Autorităţile regiunii ruse Başkiria au anunţat joi un atac similar cu drone asupra unei uzine petrochimice a companiei de stat Gazprom în oraşul Salavat.

Kievul recurge frecvent la atacuri de acest fel ca tactică de război asimetric şi într-o încercare de a perturba furnizarea de combustibil către trupele ruse angajate pe frontul din estul şi sudul Ucrainei.

Ucrainienii au lovit cu drone o rafinărie din Rusia

Ucraina a atacat astfel în ultimele luni, cu mai mult sau mai puţin succes, rafinării în zona oraşelor Nijni Novgorod – unde se află una dintre cele mai mari rafinării ale Rusiei -, Rostov, Samara sau Krasnodar.

Ministerul rus al Apărării a anunţat la rândul său doborârea în ultimele ore a şapte drone inamice în regiunea capitalei Moscova şi în provinciile Belgorod şi Briansk, limitrofe cu Ucraina. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a confirmat doborârea unei drone de către bateriile antiaeriene în localitatea Podolsk, la puţin mai mult de 20 de kilometri de capitală.

Armata ucraineană a dezvoltat mai multe tipuri de drone de atac, unele dintre acestea având o rază de acţiune de peste o mie de kilometri. Rusia mizează de asemenea tot mai mult pe drone în războiul cu Ucraina, atât pentru atacuri în zona liniei frontului, cât şi la distanţă, dezvoltând la rândul ei mai multe tipuri noi de drone, în timp ce foloseşte şi mijloace performante de război electronic pentru neutralizarea dronelor lansate de armata ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.