UE impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor evrei din Cisiordania

Publicat:

UE impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor evrei din Cisiordania

Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi europeni pentru dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Acordul a fost finalizat vineri printr-o procedură scrisă care le permite statelor membre UE să ia decizii cu privire la chestiuni urgente fără a fi necesară prezenţa miniştrilor de resort la Bruxelles.


Citeşte şi: A fost sau n-a fost? Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului – Stiripesurse.md

Sancţiunile vizează indivizi şi organizaţii responsabili pentru violenţe împotriva palestinienilor în Cisiordania, susţin diplomaţii.

UE impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor evrei din Cisiordania

Indivizii supuşi sancţiunilor vor avea interdicţie de intrare în UE şi de a face afaceri cu cetăţeni UE, iar eventualele active şi conturi bancare ale lor din Uniunea Europeană vor fi îngheţate.

Măsurile au fost impuse conform unui regim de sancţiuni al UE menit să pedepsească abuzurile la adresa drepturilor omului.

Marţi, Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului a transmis că forţele israeliene trebuie să pună capăt ”imediat participării active şi sprijinului” faţă de atacurile coloniştilor împotriva palestinienilor în Cisiordania.

UE impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor evrei din Cisiordania

”Autorităţile israeliene trebuie să împiedice noi atacuri, mai ales prin tragerea la răspundere a celor responsabili”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Înaltului Comisariat, Ravina Shamdasani, într-un briefing de presă la sediul ONU de la Geneva.

Escaladarea violenţelor în ultimele zile în Cisiordania este ”un subiect de gravă preocupare”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit Autorităţii Palestiniene, cel puţin 470 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania de soldaţi sau colonişti israelieni de la începutul războiului din Gaza (7 octombrie 2023).

Conform dreptului internaţional, toate coloniile israeliene din Cisiordania ocupată, unde locuiesc peste 490.000 de israelieni, sunt ilegale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Polonia şi Grecia cer un ‘scut’ antiaerian în Uniunea Europeană

Polonia şi Grecia cer un 'scut' antiaerian în Uniunea Europeană Polonia şi Grecia au cerut joi Uniunii Europene (UE) să se doteze cu un ”scut”...

Serebrian: Orice statut agreat al regiunii transnistrene trebuie să fie garantat de Constituția R.Moldova

Serebrian: Orice statut agreat al regiunii transnistrene trebuie să fie garantat de Constituția R.Moldova Formatul de negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean, 1+1, ar fi mai...

Ministrul Alaiba admite: Economia R.Moldova parcurge o perioadă nu tocmai bună

Ministrul Alaiba admite: Economia R.Moldova parcurge o perioadă nu tocmai bună Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba admite că economia Republicii Moldova parcurge o...

Igor Grosu, mesaj de mulțumire pentru România

Igor Grosu, mesaj de mulțumire pentru România Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a transmis joi, 23 mai, un mesaj de mulțumire pentru România...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.