Un concurs de poezie din Rusia interzice participarea persoanelor transgender

Publicat:

Un concurs de poezie din Rusia interzice participarea persoanelor transgender

Un concurs de poezie din Rusia a interzis participarea persoanelor transgender la ediţia din acest an, motivându-şi decizia prin faptul că reprezintă un demers pentru protejarea valorilor tradiţionale, transmite marţi Reuters.

Premiul Andrei Dementiev pentru poezie în limba rusă, organizat de guvernul regiunii Tver din vestul Rusiei, acceptă înscrieri până la sfârşitul lunii aprilie de la poeţi, “indiferent de cetăţenie, naţionalitate, profesie şi locul de reşedinţă”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Însă, concursul interzice în mod explicit participarea “cetăţenilor care şi-au schimbat sexul”, conform regulilor postate pe site-ul unei organizaţii locale de poezie.

Organizatorii competiţiei au declarat că demersul reprezintă un efort de “a păstra ideile de căsătorie, familie, maternitate, paternitate şi copilărie care sunt tradiţionale pentru societatea rusă”.

Sub preşedintele Vladimir Putin, Rusia s-a angajat într-o represiune pe scară largă a drepturilor LGBTQ, prezentându-le drept o invenţie occidentală care ameninţă valorile tradiţionale.

Rusia a declarat extremistă aşa-numita “mişcare socială internaţională LGBT”, considerându-i terorişti pe cei care o susţin, ceea ce a deschis calea către posibilitatea punerii sub acuzare a persoanelor LGBT şi a apărătorilor acestora.

Persoanele transgender au fost cele mai afectate. Rusia a interzis anul trecut operaţiile de schimbare de sex şi terapia hormonală. De asemenea, a interzis persoanelor trans să adopte sau să ia în plasament copii.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Nu se cunoaşte deocamdată de ce persoanele transgender au fost excluse din concursul de poezie din Tver, care poartă numele unui poet local sovietic şi decernează două premii principale pe an pentru lucrări cu “merit artistic incontestabil” şi “valori morale universale”.

Competiţiile anterioare nu stipulau o interdicţie pentru participanţii trans, potrivit publicaţiei independente din Rusia Mediazona.

Organizatorii competiţiei nu au răspuns imediat la o solicitare transmisă de Reuters de a comenta această decizie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Datoria publică a Marii Britanii atinge un nivel record, ajungând la 100% din PIB

Datoria publică a Marii Britanii atinge un nivel record, ajungând la 100% din PIB Datoria publică a Marii Britanii a atins 100% din PIB, ceea...

Sean ‘Diddy’ Combs, pus sub supraveghere la închisoare. Autoritățile se tem că s-ar putea sinucide

Sean 'Diddy' Combs, pus sub supraveghere la închisoare. Autoritățile se tem că s-ar putea sinucide Sean „Diddy” Combs este ținut sub observație la închisoare, după...

E bine sau nu să permitem prezența animalelor de companie în cameră atunci când facem sex? Ce spun experții

E bine sau nu să permitem prezența animalelor de companie în cameră atunci când facem sex? Ce spun experții Considerentele etice ale sexului în aceeași...

Avion, forțat să aterizeze după ce un șoarece a sărit din mâncarea primită de un pasager

Avion, forțat să aterizeze după ce un șoarece a sărit din mâncarea primită de un pasager Un avion de pasageri a efectuat o aterizare neprogramată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.