Un extremist de dreapta a fost eliberat din custodia talibanilor

Publicat:

Un extremist de dreapta a fost eliberat din custodia talibanilor

Un extremist de dreapta austriac a fost eliberat după nouă luni în care a fost deţinut de regimul taliban din Afganistan, informează luni dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Cancelaria şi Ministerul de Externe din Austria au declarat duminică că bărbatul în vârstă de 84 de ani a aterizat în capitala Qatarului, Doha. Bărbatul fusese reţinut de mişcarea islamistă talibană, care acum guvernează Afganistanul.


Citeşte şi: Parlamentul de la Budapesta ratifică luni aderarea Suediei la NATO – Stiripesurse.md

Cancelarul austriac Karl Nehammer a mulţumit guvernului Qatarului pe platforma de socializare X, fosta Twitter, pentru medierea sa în această chestiune.

Un extremist de dreapta a fost eliberat din custodia talibanilor

Ministerul de Externe a subliniat că bărbatul în vârstă de 84 de ani a primit “asistenţă consulară în măsura posibilităţilor noastre” în ultimele luni prin intermediul Ministerul britanic de Externe, ambasada Austriei în Pakistan şi Reprezentanţa UE la Kabul. Drept urmare, i s-au administrat medicamentele de care avea nevoie urgent şi a primit un aparat auditiv.

Bărbatul este o figură cunoscută pe scena extremistă de dreapta în Austria. În 1967, a fost unul din membrii fondatori ai Partidului Naţional Democrat (NDP), care a fost interzis în 1988.

În pofida unui avertisment de călătorie vechi de zeci de ani, el a călătorit în Afganistan, unde a fost acuzat de spionaj. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul Noul preşedinte al Taiwanului, Lai Ching-te, a depus luni jurământul la palatul prezidenţial din Taipei, alături de vicepreşedinta...

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, inspectorii de patrulare au prins 26 de...

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A....

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.