Un festival de black metal neonazist a avut loc în apropiere de Lyon în ciuda interzicerii sale de autorităţi

Publicat:

Un festival de black metal neonazist a avut loc în apropiere de Lyon în ciuda interzicerii sale de autorităţi

Un festival de muzică black metal afiliată ideologiei neonaziste, având drept cap de afiş trupa poloneză Graveland, a fost organizat sâmbătă seară în apropiere de Lyon (estul Franţei), în ciuda unei interdicţii emise de autorităţi, informează AFP.

Festivalul, denumit ”Call of terror”, a avut loc la Vézéronce-Curtin pe 24 februarie, o dată simbolică ce corespunde înfiinţării în Germania în 1920 a NSDAP, Partidul Nazist, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Autorităţile afirmă că au aflat ”în a doua parte a după-amiezii că locul concertului se situa în Vézéronce-Curtin, Isere, într-o sală a municipalităţii, închiriată unui particular fără ca autorităţile să cunoască motivul sau natura acestei reuniuni”, a precizat prefectura din Isere, unul dintre cele cinci departamente unde festivalul a fost interzis în mod expres.

Jandarmeria i-a pus în vedere organizatorului interdicţia, dar acesta ”a refuzat să respecte condiţiile”, potrivit unui comunicat al prefecturii.

Cinci puncte de control au fost instalate de jandarmerie pe principalele rute de acces către această comună cu 2.000 de locuitori, situată la o distanţă de mai puţin de o oră de Lyon, unul din fiefurile extremei-drepte.

Aceste ”controale sistematice” sunt realizate în vederea ”unor proceduri care ar putea fi demarate împotriva organizatorilor sau a participanţilor”, a mai precizat prefectura.

Organizatorii riscă o pedeapsă de până la şase luni de închisoare şi o amendă în valoare de 7.500 de euro, iar participanţii, o contravenţie din clasa a patra de sancţiuni, posibil mai mare cu câteva sute de euro.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Festivalul anunţase drept cap de afiş trupa poloneză Graveland, cunoscută “pentru piesele sale care glorifică cel de-al Treilea Reich”, şi alte trupe, cum ar fi Leibwächter (gardă de corp), o referire la divizia SS însărcinată cu protecţia lui Adolf Hitler.

Anunţat pe reţelele sociale fără alte detalii despre locul de desfăşurare în afară de “regiunea Rhône-Alpes”, evenimentul a fost interzis din cauza ”apropierii de ideologia neonazistă” şi pentru a ”preveni orice tulburare a liniştii publice”, a amintit prefectura

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 71...

FOTO/ Mai mulți preoți au ieșit cu icoane la Chișinău împotriva comunității LGBT

FOTO/ Mai mulți preoți au ieșit cu icoane la Chișinău împotriva comunității LGBT Pe 16 iunie, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, mai...

Ca urmare a desfășurării Marşului Solidarității este afectată circulația troleibuzelor, care traversează str. București.

Ca urmare a desfășurării Marşului Solidarității este afectată circulația troleibuzelor, care traversează str. București. Circulația troleibuzelor din Chișinău este afectată în timpul desfășurării Marșului Solidarității....

Cele 6 rațe șchioape de la summit-ul G7. De ce liderii din prezent ai Grupului sunt considerați slabi

Cele 6 rațe șchioape de la summit-ul G7. De ce liderii din prezent ai Grupului sunt considerați slabi Întâlnirea din această săptămână a liderilor G7...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.