Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

Publicat:

Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

Poetul și jurnalistul Vlad Hatman a fost bătut măr de către trei conaționali de-ai săi pentru că a criticat agresiunea rusă în Ucraina și în R. Moldova și s-a declarat român.

S-a întâmplat vineri, 10 noiembrie, la Marsilia, unde muncesc atât agresorii, cât și victima. Răfuiala a avut loc în prezența a doi copii, care-i rugau, plângând, pe bătăuși să se oprească, transmite Jurnal.md.


Citeşte şi: Biden face o nouă gafă! Reacţia lui Antony Blinken spune tot (VIDEO) – Stiripesurse.md

Deși este destul de cunoscut pentru activitatea sa la mai multe posturi de radio și TV de la Chișinău, Vlad Hatman muncește din 2019 la construcții în Franța, pentru a-și putea întreține familia. Și în prezent lucrează de la distanță în calitate voice-over pentru „Vocea Basarabiei”.

Însă banii câștigați acasă nu-i ajung, mai ales pentru că e tată la patru copii, iar în curând soția sa, actrița Elena-Frunze Hatman, directoare a Teatrului „Alexei Mateevici” din Capitală, urmează să-l bucure cu al cincilea copilaș.

Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

La Marsilia, Hatman locuia într-o odaie cu A.S. – un alt moldovean, care deținea și cetățenia română. Din înregistrările audio făcute de jurnalist de la discuțiile purtate cu respectivul, se înțelege că acesta susținea cu aprindere invazia rusă în Ucraina și prezența militară rusă în R. Moldova.

Totodată, A.S. se pronunța în termeni critici cu privire la România și la o eventuală unire a statelor românești în marea familie europeană. La rândul său, jurnalistul îl convingea că R. Moldova nici nu este o țară, ci un drum construit de Stalin.

„M-au bătut cu picioarele și cu pumnii în cap și în față, și în burtă”

Vlad povestește că vinerea trecută, colegul său de cameră a fost vizitat de alți doi moldoveni, pe care el nu-i cunoștea prea bine și care erau însoțiți de doi copii ai unuia dintre ei.

Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

La un pahar de vin, discuția a deraiat iarăși către problema identitară și musafirii au început să glorifice Rusia și URSS. Intuind pericolul, jurnalistul a înregistrat polemica care a condus la vărsare de sânge și le-a amintit comesenilor săi despre deportări, foametea organizată, războiul din Transnistria și a insistat să-i convingă că sunt români și R. Moldova este un stat fals. Atunci oaspeții s-au năpustit asupra lui, sub țipetele îngrozite ale celor doi copii, care-i implorau să se oprească.

„M-au bătut cu picioarele și cu pumnii în cap și în față, și în burtă. Când stăteam întins în sânge, cei doi m-au avertizat că, dacă voi conlucra cu poliția, o să-mi pară rău toată viața. Colegul meu de cameră doar se uita, fără a fi măcar tentat să-i oprească. Mi-au smuls telefonul din mână, iar dimineața am văzut că au curățat memoria aparatului. Era șters absolut tot – telefonul meu era o bucată de sticlă goală”, susține victima.

„A fi „moldovan” este de fapt o rasă nouă în istoria omenirii”

Potrivit lui Hatman, a doua zi el nu era în stare să meargă la serviciu și a fost telefonat de către șefii săi. Aflând ce s-a întâmplat, aceștia l-au concediat imediat pe A.S. Înfuriat, acesta a revenit acasă și și-a șters pumnii și picioarele de suferind, care zăcea în pat.

Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

„A dat în mine cu pumnii și cu telefonul meu de pe noptieră. M-a lovit cu telefonul în cap de câteva ori, eu stăteam culcat, nici nu vorbeam. Înainte de a pleca, m-a amenințat și el că va fi și mai rău de mine, dacă anunț poliția. Urmează să văd ce se întâmplă, pentru că am sesizat organele de drept din Franța”, precizează jurnalistul.

Citeşte şi: Liderul PLDM din Bălți îndeamnă la boicotarea alegerilor – Stiripesurse.md

Hatman consideră că a ajuns ținta acestor oameni din cauza mentalității unor moldoveni, care obțin cetățenia română doar pentru a profita de ea în interesele materiale, dar care în realitate disprețuiesc România.

„Toată nebunia asta a fost alimentată de legile junglei, inclusiv de către colegul meu de cameră, căruia îi spuneam totdeauna că sunt român. Iar pentru că i-am spus adevărul, am ajuns un român într-o baltă de sânge, agresat de pseudoromâni. Cunosc fenomenul ăsta de mai mult timp. Din prima zi, de când am venit în Franța, m-am confruntat cu mentalități bolnave de la noi, cu niște rezultate hibride ale școlii sovietice. Niciodată nu voi înțelege cine sunt indivizii care au redobândit cetățenia româna și muncesc în Europa, în timp ce urăsc România și pe români, aduc laude Moscovei și exclamă că sunt moldoveni. A fi „moldovAn” este de fapt o rasă nouă în istoria omenirii. Imaginează-ți cum e sa muncești cot la cot cu așa creiere. Am și prieteni care-și dau seama de situația asta, dar ei sunt foarte puțini”, a adăugat Vlad Hatman.

Solicitat de Jurnal.md, A.S. nu a răspuns la telefon.

Un jurnalist din R. Moldova a fost bătut de trei conaționali în Franţa

Jurnalistul se îngrijorează pentru securitatea familiei sale

Medicii francezi l-au declarat pe Vlad Hatman incapabil de muncă pentru o anumită perioadă, iar poliția de la Marsilia o pornit un dosar pe acest caz. Jurnalistul a depus denunț la poliția franceză doar pe A.S., pentru că nu cunoaște numele depline ale celorlalți doi.

El intenționează să anunțe despre calvarul prin care a trecut și Ambasada României, și Consulatul R. Moldova de la Paris, pentru că agresorii sunt și cetățeni români, și cetățeni moldoveni. Vlad presupune că cei trei au părăsit Franța, amintind că A.S. se pregătea să plece în Italia. În același timp, jurnalistul se îngrijorează pentru securitatea familiei sale și cere sprijinul autorităților noastre.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru

Curtea Constituțională validează mandatul de deputat al lui Grigore Grădinaru Curtea Constituțională a validat marți, 23 aprilie, mandatul de deputat al candidatului supleant al Partidului Acțiune și...

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi – VIDEO

„Pobeda” lui Șor ar fi adus în ţară peste 20 de milioane de lei. Toţi banii au fost confiscaţi Mai mulți cetățeni care au revenit...

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor cetățenia Moldovei

Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor cetățenia Moldovei Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru...

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire

Eforturile Ucrainei de menținere pe linia de plutire S-ar putea ca vremea penetrărilor-fulger ale liniei frontului să se fi încheiat. Având în vedere că Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.