Un lăcaş sfânt pentru creştini este ameninţat de flăcări în Israel

Publicat:

Un incendiu izbucnit în nordul Israelului ameninţă Biserica Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor, un loc sfânt creştin, ai cărei călugări au fost evacuaţi în noaptea de joi până vineri, potrivit pompierilor, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Incendiul, izbucnit într-o pădure aflată la poalele muntelui, pe vârful căruia se află biserica, nu a fost provocat de o mână umană, a indicat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Boris Johnson promite că va angaja 20.000 de poliţişti

“Pompierii încearcă de joi după-amiază să stingă un incendiu care se apropie de biserica de pe Muntele Tabor”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

“Zeci de pompieri sunt la faţa locului”, a adăugat el în comunicat, fără a preciza cauza incendiului.

Biserica Schimbarea la Faţă, vizitată de sute de mii de pelerini creştini în fiecare an, este construită pe locul unde, potrivit tradiţiei creştine, s-a produs schimbarea la faţă a lui Iisus.

Doisprezece călugări au fost evacuaţi în timpul nopţii.

Citeşte şi: Austria emite mandat de arestare pe numele unui SPION rus

Custodia Ţării Sfinte, care administrează biserica, a acuzat autorităţile israeliene de neglijenţă.

“Propagarea focului spre vârful muntelui este consecinţa directă a neglijenţei statului în ceea ce priveşte infrastructura de bază a Muntelui Tabor”, a afirmat Custodia într-un comunicat.

“De ani de zile, bisericile creştine au avertizat autorităţile şi au cerut o alimentare cu apă normală pe vârful muntelui, aşa cum prevede legea”, a adăugat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.