Un nou drum expres se construiește în România: o zonă a țării prinde o viteză fulminantă

Publicat:

Un nou drum expres se construiește în România: o zonă a țării prinde o viteză fulminantă

Preşedinţii Consiliului Judeţean Suceava şi Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Flutur şi, respectiv, Doina Federovici, alături de primarii municipiilor Suceava şi Botoşani, Ioan Lungu şi, respectiv, Cosmin Andrei, au semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectul de autorizaţie de Construire şi proiectului tehnic de execuţie pentru drumul expres A7 – Suceava – Botoşani.

Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Suceava, în prezenţa reprezentanţilor asocierii conduse de firma Consitrans, cea care a fost declarată câştigătoare a licitaţiei, potrivit agerpres.


Valoarea contractului: 14.277.760,16 lei fără TVA

Fondurile sunt asigurate din Programul de Transport 2021-2027 în proporţie de 98%, iar cele patru autorităţi locale vor contribui, în părţi egale, pentru asigurarea cofinanţării de 2%.

“Ne bucurăm că acest proiect ambiţios pe care l-am promovat alături de colegii de la Primăria Botoşani, Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastră, un adevărat paşaport pentru dezvoltare.

(…) Este mult de muncă, dar avem determinarea de a realiza cât mai repede documentaţia tehnică”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Realizarea documentaţiei tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate (14 luni), obţinerea autorizaţiei de construcţie (trei luni), executarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie (trei luni), întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări (trei luni) şi asistenţa tehnică în perioada execuţiei lucrărilor (24 de luni).

Drumul de mare viteză Botoşani – Suceava va fi unul nou

Drumul expres va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, şi va merge prin spatele localităţilor Dumbrăveni – Huţani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoşani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanţa dintre Salcea (Autostrada A7) şi viitoarea centură a municipiului Botoşani.

Zona Moldovei, în continuă dezvoltare

În județul Iași se vor intersecta Autostrada A7 (Autostrada Moldovei) cu Autostrada A8 (Autostrada Unirii). Cele două autostrăzi se vor intersecta la Pașcani, aici contruindu-se primul nod turbion din România.

Nodul de tip turbion de la Pașcani este o investiție unică în România, construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h, la o rază minimă a bretelelor de 400 de m.

Acesta va fi compus din nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime cumulată a bretelelor de 15 km.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.