Un nou drum expres se construiește în România: o zonă a țării prinde o viteză fulminantă

Publicat:

Un nou drum expres se construiește în România: o zonă a țării prinde o viteză fulminantă

Preşedinţii Consiliului Judeţean Suceava şi Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Flutur şi, respectiv, Doina Federovici, alături de primarii municipiilor Suceava şi Botoşani, Ioan Lungu şi, respectiv, Cosmin Andrei, au semnat, vineri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, proiectul de autorizaţie de Construire şi proiectului tehnic de execuţie pentru drumul expres A7 – Suceava – Botoşani.

Evenimentul a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Suceava, în prezenţa reprezentanţilor asocierii conduse de firma Consitrans, cea care a fost declarată câştigătoare a licitaţiei, potrivit agerpres.


Valoarea contractului: 14.277.760,16 lei fără TVA

Fondurile sunt asigurate din Programul de Transport 2021-2027 în proporţie de 98%, iar cele patru autorităţi locale vor contribui, în părţi egale, pentru asigurarea cofinanţării de 2%.

“Ne bucurăm că acest proiect ambiţios pe care l-am promovat alături de colegii de la Primăria Botoşani, Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Suceava prinde contur. Este un proiect foarte important pentru regiunea noastră, un adevărat paşaport pentru dezvoltare.

(…) Este mult de muncă, dar avem determinarea de a realiza cât mai repede documentaţia tehnică”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Realizarea documentaţiei tehnice presupune efectuarea studiului de fezabilitate (14 luni), obţinerea autorizaţiei de construcţie (trei luni), executarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie (trei luni), întocmirea documentaţiei suport şi asistenţa acordată pentru depunerea şi susţinerea aplicaţiei de finanţare, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie lucrări (trei luni) şi asistenţa tehnică în perioada execuţiei lucrărilor (24 de luni).

Drumul de mare viteză Botoşani – Suceava va fi unul nou

Drumul expres va pleca din apropierea Aeroportului Salcea, din A7, şi va merge prin spatele localităţilor Dumbrăveni – Huţani – Vlădeni – Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei unde va descărca traficul în viitoarea centură a municipiului Botoşani. Acesta va scurta la 20 de kilometri distanţa dintre Salcea (Autostrada A7) şi viitoarea centură a municipiului Botoşani.

Zona Moldovei, în continuă dezvoltare

În județul Iași se vor intersecta Autostrada A7 (Autostrada Moldovei) cu Autostrada A8 (Autostrada Unirii). Cele două autostrăzi se vor intersecta la Pașcani, aici contruindu-se primul nod turbion din România.

Nodul de tip turbion de la Pașcani este o investiție unică în România, construit cu o viteză de proiectare de 80 km/h, la o rază minimă a bretelelor de 400 de m.

Acesta va fi compus din nu mai puțin de 12 pasaje rutiere și va avea o lungime cumulată a bretelelor de 15 km.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.