Un pas către pace: Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la un viitor summit

Publicat:

Un pas către pace: Ucraina avansează posibilitatea de a invita Rusia la un viitor summit 

Ucraina și partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta despre încetarea invaziei care durează de doi ani, în condițiile Kievului, a declarat duminică un oficial ucrainean de rang înalt, citat de Reuters, notează Mediafax.

Elveția va găzdui un summit pentru a discuta o viziune de pace a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi înmânată Rusiei în timpul unei a doua întâlniri la o dată ulterioară, a declarat Andriy Yermak, șeful de cabinet al lui Zelenski, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

„Poate exista o situație în care să invităm împreună reprezentanți ai Federației Ruse, în care să li se prezinte planul în cazul în care oricine va reprezenta țara agresoare la acel moment va dori să pună cu adevărat capăt acestui război și să se întoarcă la o pace dreaptă”, a declarat el în timpul unei conferințe televizate la Kiev.

Zelenski și-a anunțat prima dată formula de pace la un summit al Grupului celor 20 de economii majore din 2022, care a avut loc în noiembrie 2022. Aceasta prevede restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei și o retragere totală a trupelor rusești.

Kievul a susținut că nu va discuta cu Moscova până când toate trupele rusești nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Kremlinul a declarat că nu există nicio bază actuală pentru discuții de pace între Rusia și Ucraina și că planul de pace al Kievului este absurd, deoarece exclude Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată Deputata Marina Tauber depune o plângere la Procuratură pe numele președintelui Partidului Național...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.