Un politician german a fost luat la bătăie într-un supermarket

Publicat:

Un politician german a fost luat la bătăie într-un supermarket

Un politician german de extremă dreapta a fost lovit în plină figură în timp ce se afla la un supermarket, amplificând şi mai mult explozia de atacuri violente asupra parlamentarilor de la toate partidele care se înregistrează în ultimul timp în Germania, informează joi dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Mario Kumpf, membru al partidului Alternativa pentru Germania (AfD), a fost atacat la un magazin din oraşul Ebersbach-Neugersdorf din estul Germaniei, miercuri după-amiaza.


Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md

După ce l-a lovit pe Kumpf, agresorul s-a dus la cumpărături, în timp ce politicianul a chemat poliţia. Poliţiştii l-au arestat pe presupusul agresor în vârstă de 53 de ani şi au deschis un dosar pentru agresiune fizică.

Un politician german a fost luat la bătăie într-un supermarket

Mario Kumpf este din 2019 membru al parlamentului landului Saxonia.

O serie de atacuri asupra unor politicieni şi lucrători de campanie politică au generat în Germania întrebări serioase cu privire la starea în care se află democraţia germană. Cancelarul federal Olaf Scholz a denunţat aceste agresiuni drept “scandaloase şi laşe”.

Franziska Giffey, proeminent ministru al landului Berlin şi fostă primăriţă, care face parte din partidul de centru-stânga al lui Scholz, Social-Democrat (SPD), a fost atacată în timp ce se afla într-o librărie din capitala germană, mai devreme luna aceasta.

Matthias Ecke, membru al Bundestag şi al partidului SPD, a fost bătut şi spitalizat la Dresa la începutul lunii mai, în timp ce, cu doar câteva zile după, politiciana Yvonne Mosler de la partidul Verzilor a fost insultată, ameninţată şi scuipată în timp ce punea postere în acelaşi oraş.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Banca americană Wells Fargo a concediat mai mulți angajați care se prefăceau că lucrează de acasă

Banca americană Wells Fargo a concediat mai mulți angajați care se prefăceau că lucrează de acasă Banca americană Wells Fargo a concediat mai mulți angajați...

Reguli mai stricte pentru obţinerea cetăţeniei R.Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală

Reguli mai stricte pentru obţinerea cetăţeniei R.Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală Cererile de acordare a cetăţeniei moldoveneşti vor fi coordonate cu Serviciul...

Meteo 16 iunie 2024: Ploi slabe în nordul țării. Ce maxime vom avea

Meteo 16 iunie 2024: Ploi slabe în nordul țării. Ce maxime vom avea Astăzi, meteorologii prognozează ploi slabe și cer noros pe teritoriul Republicii Moldova....

Evenimentele Zilei de 16 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 16 iunie în Istorie 16 iunie este a 167-a zi a calendarului gregorian și ziua a 168-a în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.