X

Un responsabil local al ocupaţiei ruse din regiunea ucraineană Lugansk a murit în explozia unei maşini-capcană

Un responsabil local al ocupaţiei ruse din regiunea ucraineană Lugansk a murit în explozia unei maşini-capcană

Un responsabil local al ocupaţiei ruse din regiunea ucraineană Lugansk (est), Valeri Ceaika, a murit luni în explozia unei maşini-capcană la Starobilsk, au indicat autorităţile proruse, transmite AFP.

Responsabilul a fost ucis prin “detonarea unui dispozitiv neidentificat” în autovehicul, potrivit Comitetului de anchetă local, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Acesta a menţionat că a fost lansată o anchetă pentru “act terorist” şi că circumstanţele incidentului sunt în curs de elucidare.

Mai mulţi responsabili proruşi din regiunile ucrainene ocupate au fost vizaţi de-a lungul timpului de atentate cu maşini-capcană atribuite Ucrainei.

“Tovarăşul nostru a murit”, a scris pe Telegram şeful administraţiei municipale din Starobilsk, Vladimir Cernev, adăugând că are loc o anchetă.

Valeri Ceaika ocupa un post de conducere în administraţia districtului Starobilsk.

Lugansk este una dintre regiunile ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Moscova, alături de Doneţk (est), Zaporojie şi Herson (sud).

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

În decembrie, un alt responsabil local prorus a fost ucis la Lugansk în explozia unui “dispozitiv neidentificat” plantat într-o maşină.

Moscova a acuzat Ucraina că s-a aflat la originea mai multor asasinate sau tentative de asasinat pe teritoriul rus, din februarie 2022 încoace.

Tags: LuganskStarobilskucrainaValeri CeaikaVladimir Cernev
Externe