Un simpozion dedicat fenomenului Taylor Swift a avut loc în Australia

Publicat:

Un simpozion dedicat fenomenului Taylor Swift a avut loc în Australia

Artistă adorată de milioane de fani, femeie de afaceri miliardară: impactul social, economic şi cultural al vedetei pop americane Taylor Swift este atât de mare încât Universitatea din Melbourne, Australia, i-a consacrat luni un simpozion la care au participat cercetători din diverse discipline, informează AFP.

“Swiftposium-ul” a analizat fenomenul Taylor Swift din toate unghiurile, sociologic, comercial, cultural şi chiar… medical, înaintea sosirii vineri la Melbourne a turneului mondial al cântăreţei, “The Eras Tour”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

“Este cu adevărat uimitor să vezi câte abordări diferite poţi folosi pentru a analiza (fenomenul) Taylor Alison Swift”, a subliniat Jennifer Beckett, profesoară de media şi comunicare la Universitatea din Melbourne.

“Ea a acumulat o asemenea putere şi influenţă, fără precedent cred în industria (muzicală)”, a remarcat universitara. “Putem învăţa multe de la ea, dar trebuie să dăm dovadă şi de spirit critic”, a continuat aceasta.

Cântăreaţă şi actriţă, Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, este de asemenea poetă, simbol feminist şi o femeie de afaceri iscusită.

Anul trecut, un curs de la Universitatea din Ghent (Belgia) a examinat versurile vedetei pop, întrebându-se asupra “geniului ei literar”.

Cercetătorii au demonstrat, de asemenea, că ritmurile cântecelor sale ar putea ajuta la resuscitarea cardiacă, după cum a reieşit în cadrul simpozionului de la Melbourne.

Deşi hitul celor de la Bee Gees “Stayin’ Alive” fusese considerat ani de zile ca având ritmul potrivit pentru resuscitările cardiopulmonare, universitarii au identificat în ritmul melodiilor lui Taylor Swift numărul corect de bătăi pe minut, mai relevante pentru generaţiile mai tinere, după cum au subliniat vorbitorii.

Conferinţa a adus în discuţie şi “Swiftonomics”, impactul economic al turneelor lui Taylor Swift asupra oraşelor, urbanismului, transportului public, restaurantelor şi hotelurilor.

Artista este capabilă să dinamizeze economia unui oraş prin simpla includere a acestuia în programul turneelor sale.

Unul dintre vorbitori, specialista în sociologie Georgia Carroll, a analizat modul foarte atent în care cântăreaţa îşi încurajează fanii să cheltuiască pentru a-i achiziţiona produsele. “Ea îşi recompensează fanii care cheltuiesc bani acordându-le atenţie (…) Este foarte bine gândit şi controlat”, a subliniat specialista.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

“Fanii o văd mult mai mult ca pe prietena de lângă ei decât ca pe o miliardară superputernică”, a remarcat ea.

Brittany Spanos, o colaboratoare a revistei Rolling Stone participantă la simpozion, este de acord că Taylor Swift este “una dintre cele mai inteligente artiste” atunci când vine vorba de comunicarea cu fanii săi, făcându-i pe aceştia să se simtă “conectaţi” cu ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.