Unul dintre cei mai mari apărători ai ajutorului american al Kievului anunţă că se retrage din funcţie în noiembrie

Publicat:

Unul dintre cei mai mari apărători ai ajutorului american al Kievului anunţă că se retrage din funcţie în noiembrie

Tenorul republican din Senatul american Mitch McConell, în vârstă de 82 de ani, cel mai vechi lider republican în Camera superioară a Congresului din istoria americană, ales în unanimitate în funcţie de opt ori din 2006 încoace, urmează să renunţe la funcţie în noiembrie, anunţă el miercuri, relatează AFP.

”Mă aflu în faţa voastră astăzi (…) pentru a vă spune că acest mandat va fi ultimul de lider al grupului republican”, a anunţat într-un discurs în hemiciclu senatorul din Kentucky, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Această alocuţiune-surpriză a fost ovaţionată în picioare de către aleşi din ambele tabere în Camera superioară a Congresului american.

Mitch McConnell, liderul necontestat la republicanilor în Senat din 2015, s-a aflat, în această calitate, în prima linie a luptei împotriva politicilor administraţiei preşedintelui democrat Barack Obama (2009-2017), dar şi pentru a-l susţine pe Donald Trump, ajuns la putere în ianuarie 2017.

El este, de la invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, unul dintre cei mai mari apărători ai ajutorului american al Kievului.

De câteva luni au apărut ngrijorări cu privire la starea sănătăţii liderului republican, care a avut dou momente de lungă absenţă în decurs de o lună.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

În martie, senatorul octogenar a fost spitalizat după ce a căzut la un dineu privat, când a suferit o comoţie cerebrală, şi-a rupt o coastă şi a fost nevoit să-şi înceteze activitatea timp de şase săptămâni.

Mitch McConnell a refuzat însă în mod categoic să demisioneze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi...

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență

Elevii din Chișinău se vor antrena cum să părăsească școala în situații de urgență Elevii din municipiul Chișinău vor fi instruiți cum să se evacueze...

Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat, Europa trebuie să-şi sporească apărarea

Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat, Europa trebuie să-şi sporească apărarea Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA...

Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele

Parlamentul European a adoptat noi norme UE pentru a reduce, refolosi şi recicla ambalajele Parlamentul European a adoptat miercuri noi măsuri pentru a face ambalajele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.