Varşovia evocă ‘o apropiere’ de Kiev asupra agriculturii

Publicat:

Varşovia evocă ‘o apropiere’ de Kiev asupra agriculturii

Varşovia a anunţat “o anumită apropiere” a poziţiilor faţă de Kiev în problema importurilor şi tranzitului produselor agricole ce divizează cele două ţări, în ajunul unei reuniuni guvernamentale bilaterale, informează miercuri France Presse, potrivit stiripesurse.ro.

“Putem spune că există o anumită apropiere de poziţii, dar desigur (…) fiecare luptă pentru sine”, a declarat pentru AFP ministrul polonez al agriculturii Czeslaw Siekierski, care urmează să se întâlnească cu omologul său ucrainean Mîkola Solski după amiază.


Citeşte şi: Buzu recunoaşte că pensiile nu sunt suficiente pentru un trai decent – Stiripesurse.md

“Totul este încă înaintea noastră. Negocierile cu siguranţă nu se vor încheia astăzi”, a adăugat el.

Varşovia evocă ‘o apropiere’ de Kiev asupra agriculturii

Krzysztof Paszyk, un deputat ţăran al coaliţiei pro-europene la putere, a declarat agenţiei de presă PAP că cele două ţări sunt “pe punctul de a rezolva aceste probleme”.

Potrivit acestuia, întâlnirea celor două guverne, programată joi la Varşovia şi ale cărei detalii încă nu au fost dezvăluite, se va concentra în special pe agricultură, comerţ, economie şi sprijin militar pentru Ucraina.

Polonia se numără printre cei mai mari susţinători ai Ucrainei de la declanşarea ofensivei ruse în februarie 2022, dar relaţiile lor au fost umbrite în ultimele luni de dispute comerciale.

Varşovia evocă ‘o apropiere’ de Kiev asupra agriculturii

În septembrie, Polonia a prelungit embargoul asupra cerealelor ucrainene, sfidând Bruxellesul care anunţase anterior încetarea restricţiilor.

Protestele camionagiilor, apoi ale fermierilor polonezi, care la rândul lor au blocat punctele de trecere a frontierei, au deteriorat de asemenea relaţiile dintre cele două ţări.

Din februarie, fermierii polonezi protestează în toată ţara, opunându-se importurilor de produse agricole în principal din Ucraina şi măsurilor de mediu ale Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În preajma sărbătorilor pascale, Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă cu lucrări confecționate de elevii și profesorii Colegiului Tehnologic pentru susținerea tinerilor aflați în dificultate

În preajma sărbătorilor pascale, Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă cu lucrări confecționate de elevi și profesori Parlamentul găzduiește expoziția „Impresii de primăvară”, ce cuprinde lucrări...

Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale: Leul moldovenesc s-ar putea schimba la față

Anca Dragu, guvernatoarea Băncii Naționale: Leul moldovenesc s-ar putea schimba la față Leul moldovenesc s-ar putea schimba la față. Guvernatoarea Băncii Naționale, Anca Dragu, susține...

Igor Grosu: Rusia folosește în R.Moldova propaganda pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului

Igor Grosu: Rusia folosește în R.Moldova propaganda pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova, pentru că...

Vremea se încălzește. Pe 1 mai, vor fi pornite havuzurile din Chișinău

Vremea se încălzește. Pe 1 mai, vor fi pornite havuzurile din Chișinău Havuzurile din Chișinău vor fi pornite începând cu 1 mai. În prezent, specialiștii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.