Tarlev a anunțat înființarea unui nou partid: Viitorul Moldovei. Ce doctrină va avea noua formațiune

Publicat:

Tarlev a anunțat înființarea unui nou partid: Viitorul Moldovei. Ce doctrină va avea noua formațiune

Fostul prim-ministru din perioada guvernării comuniste, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi despre crearea unui nou partid – „Viitorul Moldovei”, președintele căruia a devenit din februarie, pe un mandat de patru ani. Experții susțin că noua formațiune s-ar plasa pe eșichierul de stânga, dar avea scopul să rupă din electoratul de centru-dreapta.

Partidul ”Viitorul Moldovei”, prezentat astăzi de Vasile Tarlev, a fost creat în baza formațiunii „Bugeacul Nostru” înregistrată la Agenția Servicii Publice, în noiembrie 2022, cu sediul la Comrat. Politicianul a anunțat că formațiunea are un plan de acțiuni pentru dezvoltarea statului în toate domeniile de activitate, dar și proiecte de susținere a sectorului real și producătorului autohton, potrivit radiomoldova.md.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

„Partidul „Viitorul Moldovei” are un plan de acțiuni pentru dezvoltarea statului în toate domeniile de activitate, pe plan intern, extern și regional, dar și proiecte concrete pentru dezvoltarea economică și susținere a producătorului autohton”, a precizat fostul prim ministru.

Partidul lansat de Vasile Tarlev mai degrabă este unul de pe eșichierul de stânga a politicii naționale, iar deocamdată nu sunt clare sursele de finanțare ale acestuia a precizat pentru Radio Moldova expertul Ion Tăbârță.

„Noua formațiune, condusă de Vasile Tarlev mai degrabă se plasează pe eșichierul de stânga a politicii autohtone, dar are drept scop să rupă voturi de la electoratul de centru-dreapta. Important este dacă proiectul lui Tarlev este desinestătător sau este un proiect polittehnologic, inițiat, susținut de Federația Rusă”, a menționat expertul.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Amintim că, Vasile Tarlev și-a început cariera la o fabrică de bomboane din Chișinău, în 1995, unde a deținut funcția de director. În perioada 2001-2008, când la putere se aflau comuniștii acesta a fost prim-ministru al Republicii Moldova. În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că se retrage din politică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă...

Horoscop 22 aprilie 2024

Horoscop 22 aprilie 2024 Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni, 22 aprilie, potrivit stiripesurse.ro. Ziua de luni este una plină de momente relaxante...

Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață

Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață Constituiţi din 28% grăsime de porc, îmbogățită cu mazăre texturată, năut, soia și...

La ce riscuri de sănătate se expun cei care lucrează în ture de noapte

La ce riscuri de sănătate se expun cei care lucrează în ture de noapte Persoanele care lucrează în ture de noapte prezintă un risc mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.