Victor Parlicov a fost primit la Ministerul de Externe de la Paris

Publicat:

Victor Parlicov a fost primit la Ministerul de Externe de la Paris

În cadrul vizitei la Paris, ministrul Energiei, Victor Parlicov a fost invitat la discuții cu Directorul pentru Diplomație Economică din cadrul Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, Hélène Dantoine. 

Citeşte şi: Un copil s-a împuşcat MORTAL cu arma tatălui său – Stiripesurse.md


Potrivit unui comunicat, unul dintre subiectele principale, abordate în cadrul întrunirii, s-a referit la eventualele scenarii pentru perioada după expirarea contractului de tranzit a gazelor naturale din Federația Rusă pe teritoriul Ucrainei, dar și despre posibile consecințe în procesul aprovizionării cu gaze naturale.

Victor Parlicov a fost primit la Ministerul de Externe de la Paris

Ministrul Energiei a reiterat că Guvernul are câteva soluții pentru eventuala întrerupere a livrării gazelor naturale pe malul stâng al Nistrului.

Victor Parlicov a accentuat că stabilitatea din regiune reprezintă un interes primordial pentru oficialii de la Chișinău.

De asemenea, Victor Parlicov, a povestit oficialului de la Paris despre progresele realizate de R. Moldova în diversificarea surselor de aprovizionare cu energie și securizarea domeniului energetic, inclusiv prin alăturarea recentă la coridorul vertical de transport a gazelor naturale, din care fac parte Grecia, Bulgaria, România și Ucraina.

Victor Parlicov a fost primit la Ministerul de Externe de la Paris

În context, părțile au abordat și subiectul potențialului suport pentru R. Moldova și Ucraina, care ar putea fi utilizat pentru mărirea capacităților de transport a gazelor prin conducta transbalcanică, pentru consolidarea securității energetice a Europei Centrale și de Sud-Est.

De asemenea, Victor Parlicov, a povestit oficialului francez despre perspectivele integrării R. Moldova în piața energetică europeană, cât și despre proiectele de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică dintre R. Moldova și România. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi pasageri din Azerbaidjan, descoperiți cu documente falsificate la controlul de la frontieră

Doi pasageri din Azerbaidjan, descoperiți cu documente falsificate la controlul de la frontieră Angajații Poliției de Frontieră au identificat doi pasageri din Azerbaidjan, asupra cărora...

Germania şi-a rechemat ambasadorul din Rusia pentru consultări, după scandalul pe atacuri cibernetice

Germania şi-a rechemat ambasadorul din Rusia pentru consultări, după scandalul pe atacuri cibernetice Berlinul a anunţat luni că şi-a rechemat ambasadorul în Rusia, pe Alexander...

Rusia anunţă ocuparea a încă două sate în Ucraina

Rusia anunţă ocuparea a încă două sate în Ucraina Armata rusă a anunţat luni că a ocupat două sate ucrainene, unul în zona regiunii Doneţk...

Obsesia lui Putin pentru războiul din Ucraina riscă să falimenteze industriile de petrol și gaze: Forța de muncă e pe front!

Obsesia lui Putin pentru războiul din Ucraina riscă să falimenteze industriile de petrol și gaze: Forța de muncă e pe front! Industria rusească de petrol...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.