Victoria Furtună îi cere Maiei Sandu daune morale de 1 milion de lei

Publicat:

Victoria Furtună îi cere Maiei Sandu daune morale de 1 milion de lei

Fosta procuroare, Victoria Furtună, a înaintat o cerere prealabilă adresată Președintei Maia Sandu, în care a solicitat achitarea daunei morale în mărime de 1 milion. „Funcția de președinte a țării nu conferă permisiunea de a face declarații false, lipsite de dovezi pentru a denigra intenționat pe cineva. Nu este prima dată când o face în raport cu diferite persoane, dar cu mine asta nu va trece”, a declarat Furtună.

„Cu cât este mai înaltă poziția în stat – cu atât mai mare trebuie să fie responsabilitatea pentru tot ceea ce faci și ce spui, potrivit unimedia.info.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Funcția de președinte a țării nu conferă permisiunea de a face declarații false, lipsite de dovezi pentru a denigra intenționat pe cineva.

Nu este prima dată când o face în raport cu diferite persoane, dar cu mine asta nu va trece.

1 000 000 de lei am solicitat în calitate de daune morale în cererea prealabilă expediată astăzi pe numele Maiei Sandu pentru defăimare intenționată.

Din start am menționat în cerere că banii vor fi direcționați în egale părți către una dintre casele de copii și unul dintre azilurile de bătrâni, pe care le vom alege împreună cu voi.

Distribuiți acest mesaj pentru că împreună suntem mai puternici și doar împreună putem obține ca, în țara noastră, toți să fie egali în fața legii”, a scris Furtună.

 

 

 

 

Fosta procuroare, Victoria Furtună, a depus mai multe cereri prealabile față de cei care „au difuzat informații denigratoare, false și mincinoase” despre aceasta, cu scopul „calomnierii și manipulării intenționate a opiniei publice”. „Legea este una pentru toți, iar în caz contrar, o justiție echitabilă este imposibil de realizat”, a declarat Furtună.

Victoria Furtună, procuroarea care a demisionat recent de la PA, susține că „pentru a-și aduce puterea judecătorească și Procuratura la genunchiul drept, a fost utilizată aparent legal reforma în justiție. „Politicul nu a făcut altceva decât a dezbinat și a distorsionat realitatea despre sistemul justiției”, a declarat Furtună în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Procurori din cadrul Procuraturii Generale, secția misiuni speciale au întreprins acțiuni de urmărire penală în biroul procuroarei Victoria Furtună, care a anunțat că și-a depus cererea de demisie de la Procuratura Anticorupție.

Procuroarea este suspectată că „a divulgat intenționat date dintr-un dosar” din gestiunea Procuraturii Anticorupție.

Victoria Furtună a depus cererea de demisie din funcție, după 18 ani de activitate. Anunțul a fost făcut de aceasta pe rețele. „Această decizie nu a fost una ușoară pentru mine”, a scris Furtună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.