VIDEO// Bașcana Guțul pretinde că reprezintă Moldova pe Piața Roșie

Publicat:

VIDEO// Bașcana Guțul pretinde că reprezintă Moldova pe Piața Roșie

Bașcana de la Comrat, Evghenia Guțul, a transmis în această dimineață un mesaj video din Piața Roșie de la Moscova, unde participă alături de elita rusă la parada militară de 9 Mai.

Citește și: Doi oameni au fost uciși, în această dimineață, în Ucraina


Mai mult, în mesajul său bașcana pretinde că reprezintă la Moscova toată Moldova.

„Mă adresez vouă de la Moscova… Pentru mine  este o mare onoare să reprezint Găgăuzia și toată Moldova la acest eveniment”, a declarat Guțul în mesajul său video.

Ea a mai spus că este „recunoscătoare” președintelui rus, Vladimir Putin pentru „invitația de a participa la manifestațiile de sărbătoare”.

„Acesta este un semn considerabil al prieteniei și încrederii între popoarele noastre…”, pretinde Guțul.

În ultima perioadă, Guțul, care a fost promovată la funcția de bașcană de fugarul penal Ilan Șor, s-a tot plimbat pe la Moscova și i s-a plâns lui Putin de „presiunile Chișinăului” și a cerut chiar și „sprijinul acestuia”. Tot ea face parte din conducerea Blocului „Pobeda” constituit tot la Moscova de către formațiuni aliate fugarului Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani de pușcărie pentru furtul miliardului.

Anterior, bașcana declara pentru presa rusă că nu exclude o eventuală „separare” a Găgăuziei de Moldova în cazul în care autoritățile de la Chișinău se vor apropia „exagerat” de România.

Până la această oră, șefa statului Maia Sandu nu a semnat decretul cu privire la învestirea bașcanei Guțul în funcție pe motiv că ar face parte dintr-o „grupare criminală” scopul căreia este să destabilizeze situația în R. Moldova la indicația Moscovei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rămăşiţele victimelor accidentului de elicopter din Iran, inclusiv cele ale preşedintelui Raisi, au fost recuperate

Rămăşiţele victimelor accidentului de elicopter din Iran, inclusiv cele ale preşedintelui Raisi, au fost recuperate Salvatorii iranieni au recuperat luni dimineaţă rămăşiţele pământeşti ale preşedintelui...

Rusia va ridica restricţiile asupra exporturilor de benzină

Rusia va ridica restricţiile asupra exporturilor de benzină Guvernul de la Moscova a decis să suspende interdicţia temporară privind exporturile de benzină, deoarece piaţa este...

Regele Salman al Arabiei Saudite suferă de o infecţie pulmonară

Regele Salman al Arabiei Saudite suferă de o infecţie pulmonară Regele Salman al Arabiei Saudite, în vârstă de 88 de ani, suferă de o infecţie...

Droguri de sute de mii de lei într-o clădire părăsită

Droguri de sute de mii de lei într-o clădire părăsită Oamenii legii au găsit o geantă plină cu droguri într-o clădire părăsită din Chișinău. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.