VIDEO/ Cum are loc Recensământul într-un sat cu doar trei oameni din Căușeni

Publicat:

VIDEO/ Cum are loc Recensământul într-un sat cu doar trei oameni din Căușeni

În satul Tricolici, raionul Căușeni, Recensământul populației și locuințelor a durat o singură zi. Recenzoarea Adriana Onoi a găsit acolo doar trei oameni și multe case pustii sau ruinate. La Recensământul precedent, din 2014, în Tricolici locuiau 36 de persoane, iar la cel din 2004 – 69.

Potrivit unui reportaj marca Europalibera.org, la Recensământul care a început la 8 aprilie Adriana Onoi este recenzoare în patru sate din raionul Căușeni, Baccelia, Plop, Florica și Tricolici.


„După hartă, aici trebuie să fie o casă, dar văd că nu este. Mă duc să o caut să văd ce. Iată casa, se văd ruinele, e demolată de tot”, spune Adriana Onoi în timp ce merge prin sat.

La Recensământul din 2014, în Tricolici locuiau 36 de persoane, la cel din 2004 – 69, iar acum Adriana Onoi a găsit în sat doar trei persoane.

„Aici au trăit mai mulți oameni, dar mulți au decedat, iar ceilalți au părăsit satul. Oamenii au plecat în alte localități, cu mai multe comodități, pentru că în acest sat dacă plouă nu mai poți circula”, a spus Vasile Cojocaru, locuitor al satului Tricolici.

Citește și: ATENȚIE! În chestionarul de recensământ nu sunt întrebări privind datele bancare, informează BNS

Adriana Onoi a explicat că bătrânii din localitate au murit, iar tinerii au plecat fie în orașele mai mari din R. Moldova, fie peste hotare pentru un trai mai bun.

Recensământul din R. Moldova se va desfășura în perioada 8 aprilie – 7 iulie și este al treilea proces de acest gen, care are loc după declararea Independenței țării.

De regulă, cercetarea este desfășurată o dată la 10 ani, iar în baza informațiilor colectate se stabilesc obiective pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Ulterior, mai multe întrebări din chestionarul prezentat cetățenilor în cadrul Recensământului populației și locuințelor au provocat nedumerire și indignare în rândul internauților, dar și critici ale unor politicieni.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și i-a îndemnat pe cetățeni să primească recenzorii și să le răspundă la acele întrebări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon)

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon) Atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor rusești din acest an...

Regele saudit va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice

Regele saudit va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice Regele saudit Salman bin Abdulaziz va fi supus unor teste medicale din...

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord Elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi...

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia Ministerul Comerţului din China a demarat duminică o investigaţie antidumping privind copolimerul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.