VIDEO – Primele imagini cu presupusele abuzuri sexuale comise de armata israeliană în închisori împotriva unui presupus combatant Hamas

Publicat:

VIDEO – Primele imagini cu presupusele abuzuri sexuale comise de armata israeliană în închisori împotriva unui presupus combatant Hamas

Imagini cu soldați ai armatei israeliene (IDF), care ar fi agresat sexual un deținut palestinian presupus aparținând grupului Hamas la centrul de detenție Sde Teiman, au fost difuzate la postul israelian de televiziune N12. Oficialii israelieni, confruntați cu acest caz, fac apel la respectarea legilor în vigoare. De asemenea, Statele Unite, prin vocea Casei Albe, spun că nu există nicio justificare pentru violarea nimănui și trebuie să existe toleranță zero pentru agresiunea sexuală a deținuților.


  • De la ce a început? Potrivit presei locale, cel puțin nouă soldați israelieni de la bază sunt acuzați de maltratarea deținutului palestinian, un presupus luptător Hamas, care a fost capturat în Gaza. Acesta ar fi fost spitalizat în urma a ceea ce articolele de presă israeliene descriu drept abuzuri sexuale grave și răni la anus care l-au împiedicat să meargă.

Ultimele date

Suspecții operativi Hamas sunt reținuți la Sde Teiman din 7 octombrie și, din cauza statutului lor de “combatanți ilegali”, nu li se acordă dreptul la avocat. Acești prizonieri sunt fie returnați în Gaza, fie mutați într-o unitate a Serviciului Penitenciar din Israel. Centrul Sde Teiman este păzit atât de Poliția militară, cât și de rezerviștii IDF.

Procurorii poliției militare israeliene i-au contactat pe palestinienii din Gaza eliberați din închisoarea Sde Teiman, pentru a investiga despre posibilele abuzuri comise de soldații IDF, a declarat procurorul militar șef colonelul Matan Solomash, într-o întâlnire clasificată în Comitetul pentru Afaceri Externe și Apărare din Knesset (FADC) marți dimineață, potrivit unei surse, scrie The Jerusalem Post.

Ministrul de finanțe, Bezalel Smotrich, a declarat într-un interviu acordat Channel 14 că a primit plângeri cu privire la această problemă de la persoane din cadrul unității de anchetă a poliției militare și, potrivit sursei, Solomash a confirmat acest lucru în timpul ședinței comisiei.

Președintele comisiei, Yuli Edelstein (Likud), a convocat întâlnirea, pe care a numit-o “urgentă”, după ce poliția militară a arestat luni nouă rezerviști pentru suspiciunea de „sodomie” a unui presupus combatant Hamas încarcerat.

Arestările au dus la proteste, iar zeci de protestatari au pătruns în baza Sde Teiman, unde au fost efectuate arestările. Zeci de protestatari au reușit să încalce securitatea și să intre în baza Beit Lid, unde erau ținuți rezerviștii arestați.

O organizație civilă a făcut apel la Înalta Curte de Justiție cu privire la condițiile de la Sde Teiman, iar IDF și Shin Bet au fost forțate să elibereze unii prizonieri din cauza lipsei de spațiu în închisorile israeliene.

Oficialii israelieni, apel la respectarea legilor

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a declarat recent că ancheta privind comportamentul soldaților trebuie să continue, adăugând: „chiar și în momente de furie, legea se aplică tuturor”.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a emis o declarație prin care a condamnat cu fermitate incidentul și a făcut apel la „calmarea imediată a tensiunilor”.

Cu toate acestea, unii politicieni israelieni au condamnat arestarea rezerviștilor. Itamar Ben-Gvir, ministrul securității naționale de extremă dreapta, a calificat detenția lor drept „nimic mai puțin decât rușinoasă”.

Reacția SUA

Nu există nicio justificare pentru violarea nimănui și trebuie să existe toleranță zero pentru agresiunea sexuală a deținuților, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, în timpul unui briefing de presă. În ceea ce privește comentariile făcute de oameni din guvernul israelian sau de protestatari pentru a interveni în sistemul de justiție militară, Miller a spus că statul de drept trebuie respectat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii. Ce indică studiile Studiile arată că, în medie, femeile au nevoie de aproximativ 11...

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu?

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu? Cafeaua decofeinizată, în general lipsită de cel puțin 97% din cofeină, reprezintă o alternativă gustoasă la cafeaua...

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

VIDEO – După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi

VIDEO - După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi După ce încercarea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.