Viorel Cernăuțeanu: Procuratura conduce urmărirea penală pe cazul omorului tinerei din Orhei

Publicat:

Viorel Cernăuțeanu: Procuratura conduce urmărirea penală pe cazul omorului tinerei din Orhei

Procuratura conduce urmărirea penală pe cazul tinerei din Orhei, găsită fără suflare în raionul Telenești. O spune șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, potrivit căruia oamenii legii au depus un volum de muncă enorm pentru a găsi tânăra dispărută, fiind ridicate imaginile de pe toate camerele video de pe traseul Orhei-Telenești. Cernăuțeanu confirmă că principalul suspect pe acest caz, Gheorghe Cotorobai, a fost angajat al Ministerului de Interne în perioada 1999-2000, notează IPN.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, spune că, din momentul anunțului dispariției tinerei, oamenii legii au analizat camerele de monitorizare și au început căutările în municipiul Orhei și în proximitatea acestuia. Ulterior, oamenii legii au constatat că mașina suspectului a părăsit municipiul Orhei, iar căutările au fost extinse în raionul Telenești.


„O mare parte din detaliile anchetei nu le pot oferi pentru că dosarul este în gestiunea Procuraturii, cea care conduce urmărirea penală. Orice informație furnizată ar putea periclita mersul urmăririi penale. Procesul de documentare nu s-a limitat doar la analiza imaginilor video și a descifrărilor conversațiilor telefonice. În primele zile, căutările au avut loc în municipiul Orhei, ulterior, reieșind din datele pe care le aveam, am trecut în raionul Telenești. Anumite circumstanțe arată că persoana a gândit unele acțiuni și a avut unele intenții, asta ne dă o anumită bănuială rezonabilă. Dar este o bănuială rezonabilă, nu o constatare. Toate camerele video ridicate sunt cu imagini de noapte, acțiunile ilegale au avut loc în timpul nopții, de aceea calitatea imaginilor nu era cea mai performantă. Au fost verificate toate fântânile, gropile, săpăturile. A fost un volum de lucru enorm”, a spus Viorel Cernăuțeanu  în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, a fost plasat la 19 aprilie în arest, pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de răpire. Șeful Inspectoratului General al Poliției recunoaște că suspectul a fost angajat al Ministerului de Interne și deținea armă.

„Gheorghe Cotorobai a studiat la Colegiul de Poliție în 1997-1998. Din 1999-2000, doi ani de zile, a lucrat la Inspectoratul de Poliție Telenești, anume în acea localitate, ulterior s-a eliberat și nu a mai activat din anul 2000 în Ministerul de Interne sau o altă instituție subordonată ministerului. Deținea armă, dar deținea și actele necesare de la psihiatru, narcolog. În prima fază am știut doar că o fetiță a dispărut în Orhei, se cunoștea doar că a urcat într-un mijloc de transport dintr-o stație de așteptare din Orhei. De aceea, primele acțiuni de căutare au avut loc în Orhei. Ulterior, făcându-se analiza la toate înregistrările s-a stabilit că acest mijloc de transport a părăsit municipiul Orhei. Durata până la Telenești a fost mai mare decât cea normală, asta ne-a dat temei ca să verificăm traseul până la Telenești, cu toate drumurile adiacente”, a mai spus șeful Inspectoratului General al Poliției.

Corpul neînsuflețit al tinerei din Orhei a fost găsit la 19 aprilie într-o fâșie forestieră din apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești. Despre dispariția tinerei de 19 ani oamenii legii au fost anunțați la 12 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a purtat discuții cu membrii Asociației...

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au “împotmolit” în luptele în Vovceansk

Oleksandr Sîrski: Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele în Vovceansk Forţele ruse s-au "împotmolit" în luptele de stradă în localitatea Vovceansk, în regiunea Harkov,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.