Washingtonul încurajează Germania să trimită rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei

Publicat:

Washingtonul încurajează Germania să trimită rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei

Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus până acum, a declarat joi un oficial american, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Washingtonul a confirmat miercuri că a trimis luna aceasta la Kiev rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, capabile să atingă o distanţă de până la 300 km.


Citeşte şi: Naveta Shenzhou-18 a andocat la staţia spaţială Tiangong – Stiripesurse.md

Înaintea Statelor Unite, Franţa şi Regatul Unit au furnizat Kievului rachete cu rază lungă de acţiune Scalp şi Storm Shadow, care pot atinge o distanţă de până la aproximativ 250 de kilometri.

Washingtonul încurajează Germania să trimită rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei

“Cu privire la Taurus… este o decizie ce revine Germaniei”, a declarat joi un înalt oficial american din domeniul apărării, sub protecţia anonimatului, când a fost întrebat despre o posibilă livrare de către Berlin a unor rachete Taurus cu rază lungă de acţiune de fabricaţie germană.

“Dar, desigur, odată cu furnizarea americană de ATACMS, precum şi cu deciziile anterioare ale Regatului Unit şi Franţei de a furniza rachete cu rază lungă de acţiune, sperăm că acest lucru va juca un rol”, a spus el.

Kievul îndeamnă Germania de câteva luni să îi furnizeze rachete de croazieră Taurus, care pot ajunge până la 500 km, pentru a contracara ofensiva rusă. Berlinul a refuzat însă până acum, temându-se de o escaladare a conflictului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Frank Turner doboară recordul mondial pentru cele mai multe concerte susținute în 24 de ore

Frank Turner doboară recordul mondial pentru cele mai multe concerte susținute în 24 de ore Frank Turner a doborât recordul mondial pentru cele mai multe...

Record de cea mai mare audiență pentru un artist. Madonna, show istoric pe plaja Copacabana

Record de cea mai mare audiență pentru un artist. Madonna, show istoric pe plaja Copacabana Regina muzicii pop a făcut un show istoric sâmbătă, în...

Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la Leeds United

Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la Leeds United Actorul Will Ferrell s-a alăturat echipei engleze Leeds United în calitate de acţionar minoritar, relatează...

Incendiu în jurul lacului din localitatea Dănceni, raionul Ialoveni: aproape 20 de hectare de stufăriş au ars

Incendiu în jurul lacului din localitatea Dănceni, raionul Ialoveni: aproape 20 de hectare de stufăriş au ars Un incendiu izbucnit azi dimineaţă a distus aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.