Zaharova o acuză de nazism pe preşedinta R.Moldova : ‘În ceea ce o priveşte pe Sandu, este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich!’

Publicat:

Zaharova o acuză de nazism pe preşedinta R.Moldova : ‘În ceea ce o priveşte pe Sandu, este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich!’

Politica preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabilă cu experimentele celui de-al Treilea Reich în ceea ce priveşte naţionalitatea şi limba oamenilor, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu acordat agenţiei de stat TASS, în care face, sarcastic, comparaţii cu nazismul, o naraţiune propagandistică folosită şi în cazul invadării Ucrainei în 2022.

“În ceea ce o priveşte pe Sandu, ştiţi, cred că este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich. Doar atunci şi acolo au făcut experimente cu naţionalitatea oamenilor, cu limba lor”, a spus Zaharova, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a reamintit că literatura documentară şi istoria descriu “cum cel de-al Treilea Reich i-a obligat pe lucrătorii de la ziare să folosească un alt font”.

“Fontul ziarelor trebuia să corespundă tocmai acestei idei de arieni – arieni pur-sânge, ceea ce au inventat acolo: forma nasului, urechile, forma craniului, fruntea, amplasarea ochilor şi aşa mai departe. O categorisire clară a oamenilor. Bineînţeles, eugenia, care apoi a luat amploare”, a subliniat Zaharova. Făcând o paralelă cu politica celui de-al Treilea Reich, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a escaladat şi a subliniat că, în mod similar, Maia Sandu “a rescris oamenii la propriu, fără să-i întrebe, din nou după un şablon – a pus şi încercuit trăsăturile care erau necesare, restul au fost tăiate, pictate şi aruncate”.

Maia Sandu, menţionează TASS, a aprobat o hotărâre parlamentară privind schimbarea denumirii limbii de stat din moldovenească în română, în 2023.

“Într-o secundă, limba moldovenească, dintr-o lovitură de pix a guvernului Sandu, s-a transformat în limba română. Şi ce este aceasta decât elemente de genocid împotriva unui întreg popor?”. – a comentat ea. Zaharova susţine că prima întrebare pe care o pune atunci când se întâlneşte cu cetăţenii moldoveni este despre limba pe care o vorbesc: “Spuneţi-mi, ce limbă vorbiţi?”. “Ei răspund: bineînţeles, în limba moldovenească. Din punct de vedere istoric, limba moldovenească este mai veche decât limba română”, a afirmat Zaharova, una dintre principalele voci ale propagandei ruse, reluând o teză – greşită – pe care a susţinut-o şi anul trecut.

Maia Sandu este, potrivit Mariei Zaharova, “un transmiţător al aceloraşi idei naziste, ideologii, viziuni filosofice, care sunt plătite de Occident”. “Cred că acest lucru este comparabil fie cu politica celui de-al Treilea Reich, fie cu modul în care colonizatorii au părăsit Africa, trasând graniţele ţărilor doar cu o riglă pe hartă, făcându-i pe oameni să sufere, adică condamnând în mod deliberat oamenii la viitoare conflicte sângeroase, având o astfel de ocazie la acel moment”, a conchis Zaharova.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Teza propagandistică a nazismului a fost folosită de Moscova pentru a-şi justifica invazia din Ucraina din 2022. Moscova îl acuză în mod frecvent pe preşedintele Volodimir Zelenski de nazism, deşi acesta are origini evreieşti.

În briefingul de presă susţinut miercuri, Maria Zaharova a avut, aşa cum face periodic, chiar săptămânal în ultima vreme, un amplu comentariu despre „situaţia din Republica Moldova”, în care a condamnat, folosind termeni similari, faptul că Chişinăul celebrează la 9 Mai Ziua Europei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

A fugit de război cu motocicleta… dar a fost prins în Moldova

A fugit de război cu motocicleta... dar a fost prins în Moldova Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost prins la...

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu

CPI a emis mandat de arestare pe numele lui Benjamin Netanyahu Curtea Penală Internaţională (CPI) a anunţat luni că a emis un mandat de arestare...

Părinţii victimei nu-şi găsesc liniştea: Persoanele condamnate pentru uciderea lui Dan Osipciuc sunt la libertate

Persoanele condamnate pentru uciderea lui Dan Osipciuc sunt la libertate Părinții lui Dan Osipciuc, împușcat mortal în iunie 2018 la o piscină din Hâncești, susțin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.