Zeci de investitori dețin criptomonede în valoare de miliarde de dolari

Publicat:

Zeci de investitori dețin criptomonede în valoare de miliarde de dolari

22 de investitori dețin active criptomonetare în valoare de cel puțin un miliard de dolari. Acești investitori au devenit miliardari datorită creșterii valorii criptomonedelor, în special a bitcoinului.

Potrivit unui raport, în lume există șase miliardari care și-au constituit averea principal în bitcoin. Cu toate acestea, sute de milioane de oameni din întreaga lume dețin diverse forme de criptomonede, cum ar fi bitcoin sau altele, transmite Bani.md.


Aproximativ 425 de milioane de oameni folosesc criptomonede. Deși popularitatea criptomonedelor a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, piața cripto se confruntă cu fluctuații mari de prețuri și incertitudini în reglementare.

Citeşte şi: Expert: Există riscul întreruperii livrărilor de gaze rusești – Stiripesurse.md

Investițiile în criptomonede au devenit tot mai comune, cu un număr semnificativ de tineri, în special din generația Z (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani), care au ales să investească în aceste active digitale. Cu toate acestea, mulți investitori și cetățeni se arată încă reticenți față de siguranța și reglementarea criptomonedelor.

Raportul mai dezvăluie că 88.200 de persoane au investiții criptomonetare evaluate la cel puțin un milion de dolari, reprezentând mai puțin de 1% din totalul utilizatorilor de criptomonede. Aproximativ 40.500 dintre acești investitori dețin investiții în bitcoin.

Zeci de investitori dețin criptomonede în valoare de miliarde de dolari

Pe lângă aceștia, există și centimilionari care au investiții criptomonetare evaluate la peste 100 de milioane de dolari. În total, doar 182 de astfel de investitori sunt înregistrați, iar 78 dintre ei se concentrează pe bitcoin.

Cu toate acestea, raportul subliniază că piața cripto rămâne un mediu volatil, iar investitorii trebuie să fie conștienți de riscuri. Deși unii au obținut câștiguri impresionante, există și pierderi semnificative în acest sector.

Investiția în criptomonede a devenit o parte importantă a peisajului financiar global, iar adoptarea continuă să crească pe măsură ce acest sector evoluează și se dezvoltă.

CITESTE SI

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei

Serebrian vorbește despre provocările și perspectivele viitoare ale Transnistriei Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a discutat într-un interviu despre provocările recente în relația cu Tiraspolul,...

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova

România va adopta o rezoluție privind perspectiva europeană a R. Moldova Parlamentul României va dezbate și adopta, în ședința de astăzi, 28 noiembrie, o rezoluție...

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.