Zelenski NU mai ajunge la Hiroshima, dar este foarte posibil să plece în Arabia Saudită

Publicat:

Serviciul de presă al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a precizat vineri că preşedintele ucrainean nu va călători în Japonia pentru a participa la summitul G7, dar va participa la reuniune de la distanţă, transmite EFE, potrivit agerpres.

“Preşedintele ucrainean va participa online la reuniunea liderilor G7”, a precizat serviciul de presă al liderului de la Kiev într-o scurtă declaraţie, pentru a dezminţi informaţiile din ultimele ore potrivit cărora Zelenski ar urma să călătorească în Japonia.


Citeşte şi: Un om de afaceri grec a fost arestat de FBI pentru transfer de tehnologie către ruși – Black News

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksii Danilov, care confirmase prezenţa lui Zelenski la summitul din oraşul japonez Hiroshima, a rectificat o declaraţie anterioară şi a precizat că preşedintele nu va “participa în persoană”, ci de la distanţă, potrivit agenţiei locale Ukrainska Pravda.

Pe fondul acestor informaţii, surse diplomatice saudite au declarat pentru EFE că Zelenski urma să se deplaseze vineri în oraşul saudit Jeddah (vest) pentru a participa la summitul anual al şefilor de stat din Liga Arabă, unde va susţine un discurs.

Potrivit surselor, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, Zelenski va participa vineri la cel de-al 32-lea summit în calitate de “invitat de onoare” al Arabiei Saudite şi va ţine “un discurs important” în faţa liderilor Ligii Arabe, aceasta fiind prima sa vizită oficială în Orientul Mijlociu de când a început invazia rusă.

Citeşte şi: De câți bani e nevoie pentru ca cineva să fie considerat bogat – Black News

El se va întâlni, de asemenea, în marja summitului, cu “preşedinţi şi monarhi” din statele membre ale Ligii Arabe.

Guvernul ucrainean nu a confirmat încă deplasarea la Jeddah a lui Zelenski, care a efectuat recent un turneu în mai multe ţări europene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei este obiectivul principal al celei...

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS Trei rachete ATACMS au lovit pe 19 mai un...

Un ucrainean a detonat o petardă în organul genital al soției. Tânăra, o moldoveancă refugiată în Cehia

Un ucrainean a detonat o petardă în organul genital al soției. Tânăra, o moldoveancă refugiată în Cehia Tribunalul Regional din Plzeň a început săptămâna trecută...

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi

Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să se încheie astăzi Mandatul de președinte al lui Vladimir Zelenski ar fi trebuit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.