Zelenski răspunde Kremlinului, care îl acuză că nu mai are legitimitate pentru că i-a expirat mandatul

Publicat:

Zelenski răspunde Kremlinului, care îl acuză că nu mai are legitimitate pentru că i-a expirat mandatul

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că legitimitatea sa este recunoscută şi determinată de poporul ucrainean, criticând-o în acelaşi timp pe cea a preşedintelui rus Vladimir Putin, în condiţiile în care noul leitmotiv al propagandei de la Moscova este că mandatul lui Zelenski s-a încheiat în mai şi, prin urmare, el nu mai este un lider legitim.

“Legitimitatea preşedintelui Zelenski este recunoscută de poporul ucrainean. Poporul nostru este liber. Legitimitatea lui Putin este recunoscută doar de tovarăşul Putin”, a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă susţinută la Paris, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Alegerile prezidenţiale din Ucraina ar fi trebuit să aibă loc în această primăvară, după mandatul de cinci ani al lui Zelenski. Cu toate acestea, legea marţială introdusă în urma invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022 interzice orice alegeri pe timp de război. Constituţia spune că preşedintele este în funcţie până la preluarea mandatului de către un nou preşedinte ales.

Putin a susţinut de mai multe ori în ultima vreme că Zelenski nu mai are legitimitate, după ce mandatul său de cinci ani s-a încheiat în luna mai a acestui an.

Liderii occidentali nu au pus la îndoială legitimitatea lui Zelenski, iar sociologii spun că există un consens în rândul ucrainenilor că Zelenski ar trebui să rămână în funcţie până la sfârşitul războiului.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În ceea ce-l priveşte pe Putin, el conduce Rusia de 25 de ani. După ce a schimbat Constituţia ca să poată rămâne la putere, în martie anul acesta el a fost reales cu o proporţie covârşitoare de voturi, în condiţiile în care nu a avut practic adeversari. Putin şi-a început luna trecută al cincilea mandat de preşedinte, care are şase ani şi care poate fi reînnoit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.