26 de organizații vor implementa mai multe inițiative de tineret; 12 milioane de lei, alocate

Publicat:

26 de organizații vor implementa mai multe inițiative de tineret

Un număr de 26 de organizații din țara noastră vor implementa pe parcursul anului curent mai multe inițiative de tineret, cu susținerea financiară a Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și Agenției Națională pentru Tineret.

În total, în acest scop au fost alocate circa 12 milioane de lei. Certificatele de grant au fost înmânate astăzi organizațiilor beneficiare, transmite MOLDPRES.


Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a specificat că acest program este o oportunitate de a consolida colaborarea cu organizațiile de tineret și de a promova acele politici care urmează a fi realizate în sector. „Ne bucurăm că există un spectru larg de proiecte care vor fi finanțare – de la promovarea culturii și artei, până la prevenirea și combaterea bullying-ului sau promovarea incluziunii școlare a copiilor cu cerințe educaționale speciale.

Sperăm ca proiectele să finalizeze cu succes, iar noi ne vom strădui să extindem treptat această inițiativă pentru că este una extrem de importantă și ne ajută să ajungem la cât mai mulți tineri din Republica Moldova”, a spus ministrul.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a afirmat că în acest an vor fi implementate proiecte diverse, care vizează partea de participare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, inclusiv relaționarea cu autoritățile publice locale, dar și în cadrul instituțiilor de învățământ.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

„Pentru noi sunt importante și proiectele care investesc în formarea și dezvoltarea profesională a lucrătorilor de tineret, în consolidarea capacităților umane și instituționale ale organizațiilor de tineret, centrelor de tineret și altor structuri din sector, iar în felul ăsta va crește și calitatea activităților și serviciilor oferite pentru tineri”, a adăugat Ion Donea.

Cele 26 de organizații beneficiare au fost selectate în bază de concurs. Acestea urmează să implementeze activitățile planificate în perioada aprilie-noiembrie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova

Kremlinul pregătește scena pentru REVOLTE în R. Moldova O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova,...

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție – la fața locului

Blocul unui acoperiș cu 18 etaje în flăcări. Cinci echipaje de intervenție - la fața locului Cinci echipaje de pompieri au intervenit pe strada Dacia...

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023 Realizările echipei de țară a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova în anul 2023 și oportunitățile de...

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care ‘fug de armată’ peste hotare

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care 'fug de armată' peste hotare Ucraina a suspendat până la noi ordine serviciile consulare pentru cetăţenii care au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.