Actuala Miss SUA renunță la acest titlu, invocând probleme de sănătate mintală

Publicat:

Actuala Miss SUA renunță la acest titlu, invocând probleme de sănătate mintală

Actuala Miss SUA, Noelia Voigt, a anunţat că renunţă la acest titlu, invocând probleme de sănătate mintală, informează miercuri BBC.

Noelia Voigt, care a câştigat acest concurs de frumuseţe în septembrie 2023, a declarat că ea este o persoană care crede în luarea deciziilor “care sunt cele mai bune pentru tine şi pentru sănătatea ta mintală”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

“Nu vă compromiteţi niciodată bunăstarea fizică şi mentală. Sănătatea noastră este bogăţia noastră”, a scris ea pe Instagram.

Organizaţia Miss USA a precizat că îi susţine decizia şi că va anunţa în curând o succesoare.

Americanca de origine venezueleană, în vârstă de 24 de ani şi originară din statul Utah, a declarat că speră să “continue să îi inspire pe cei din jur” în timp ce va începe “un nou capitol” în viaţa ei.

“Acordaţi prioritate sănătăţii voastre mintale, apăraţi-vă pe voi înşivă şi pe ceilalţi folosindu-vă vocea şi nu vă temeţi niciodată de ceea ce vă rezervă viitorul, chiar dacă vi se pare nesigur”, a spus ea.

Noelia Voigt şi-a exprimat recunoştinţa pentru cele şapte luni petrecute în calitate de Miss SUA şi a spus că acest titlu i-a oferit o “platformă pentru a face o diferenţă”, i-a permis să îşi realizeze “un vis de-o viaţă” şi să cunoască “oameni din întreaga lume”.

Organizaţia Miss SUA i-a mulţumit Noeliei Voigt şi a precizat pe Instagram că “bunăstarea deţinătoarelor noastre de titlu reprezintă o prioritate absolută”.

Organizaţia a precizat că îşi analizează planurile privind “o tranziţie a responsabilităţilor către o succesoare”.

Savannah Gankiewicz, reprezentanta statului american Hawaii, a ocupat locul al doilea în concursul câştigat anul trecut de Noelia Voigt. Cotidianul The New York Times a relatat că organizatorii competiţiei de frumuseţe i-au oferit deja lui Savannah Gankiewicz posibilitatea de a accepta titlul.

În timp ce profesioniştii din domeniul sănătăţii au lăudat decizia Noeliei Voigt de a se renunţa la titlul de Miss SUA, fanii concursului au lansat numeroase speculaţii cu privire la motivaţia ei de a demisiona după doar şapte luni de la câştigarea competiţiei.

“Atunci când o boală mintală se interpune în calea capacităţii cuiva de a-şi desfăşura nu doar activităţile de zi cu zi, ci şi de a-şi exercita profesia, este o situaţie la fel de ameninţătoare pentru viaţă şi la fel de gravă ca diabetul netratat şi hipertensiunea arterială necontrolată”, a declarat Dr. Jen Ashton, o specialistă americană în sănătate, în emisiunea de televiziune “Good Morning America”.

Demisia doamnei Voigt s-a produs la trei zile după ce directoarea departamentului de social media al organizaţiei Miss SUA, Claudia Michelle, şi-a anunţat propria demisie din cadrul organizaţiei, invocând o presupusă “toxicitate şi intimidare la locul de muncă” şi spunând că deţinătoarele acestui titlu “ar trebui să fie auzite şi nu reduse la tăcere”.

Reprezentanţii Miss USA au declarat pentru cotidianul USA Today că declaraţia Claudiei Michelle conţine “acuzaţii false” şi au precizat că organizaţia s-a “angajat să promoveze un mediu sigur, atotcuprinzător şi de susţinere” şi că “ia în serios astfel de acuzaţii”.

Însă fanii de pe reţelele de socializare au observat că primele litere din fiecare propoziţie din lunga declaraţie de demisie a Noeliei Voigt alcătuiau propoziţia “I AM SILENCED” (“Sunt redusă la tăcere”) – deşi primele litere din ultimele trei propoziţii alcătuiau cuvântul “HIP”. Sub declaraţia ei de demisie publicată pe Instagram, zeci de fani au comentat această presupusă legătură.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Organizaţia Miss USA s-a confruntat şi în trecut cu controverse legate de tratamentul aplicat concurentelor. Cu un an înainte ca Noelia Voigt să fie încoronată Miss SUA, organizatorii au fost acuzaţi de trucarea concursului din 2022 în favoarea câştigătoarei B’Roney Gabriel, care avea legături cu sponsori ai competiţiei – inclusiv cu unul deţinut de preşedinta de atunci a organizaţiei, Crystle Stewart.

Crystle Stewart a fost suspendată din funcţie, deşi ea, organizaţia Miss SUA şi B’Roney Gabriel au negat acuzaţiile de trucare. Ulterior s-a aflat că soţul lui Crystle Stewart, Max Sebrechts, vicepreşedinte al Miss USA, a demisionat din acea funcţie după ce mai multe concurente au afirmat că le-a hărţuit sexual în 2021.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru TINEri

Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru TINEri Peste 400 de alergători au participat la cursa EU4Cahul Marathon: Aleargă pentru...

Primarul municipiului Bălți s-a întâlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene

Primarul municipiului Bălți s-a întâlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene Pe 19 mai 2024, înainte de deschiderea Orășelului European în municipiul Bălți, a avut loc...

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei este obiectivul principal al celei...

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați Fondatorii posturilor „Gold TV”, „MBC” și „Drive FM” au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.