Alaiba: Noi în continuare suntem la coada Europei după nivelul de dezvoltare economică

Publicat:

Alaiba: Noi în continuare suntem la coada Europei după nivelul de dezvoltare economică

Creșterea economică de 0,7 la sută înregistrată anul trecut este foarte modestă în comparație cu ceea ce trebuie să recupereze țara noastră care este la coada Europei după nivelul de dezvoltare economică. O recunoaște ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

„Partea bună e că am evitat recesiunea. Partea proastă e că această creștere de 0,7% este una foarte modestă. În esență nu contează așa de mult dacă e 0,7%, 1,1% sau 1,5%. Oricum este foarte puțin pentru ceea ce trebuie să realizăm, pentru ceea ce trebuie să recuperăm. Noi în continuare suntem la coada Europei după nivelul de dezvoltare economică și trebuie să recuperăm această diferență cât mai rapid, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Pentru aceasta este nevoie de o creștere economică accelerată, de cel puțin 8% anual pentru anii următori. Evident că să susțiii un asemenea ritm nu este ușor și nu este deloc suficient ceea ce avem acum în economie”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Ministrul Economiei a adăugat că pentru aceasta este nevoie de noi sectoare ale economiei și creșterea și productivitatea sectoarelor existente.

„La moment, potențialul de creștere este de 2-3% anual, pe timpuri normale. Dar asta nu ar fi suficient. Având o asemenea creștere în următorii zece ani, vom rămâne la coada Europei. Asta e realitatea sinceră pe care vreau să o recunoaștem cu toții, să nu ne ascundem de ea. Și trebuie să avem atât curajul cât și energia să promovăm acele reforme necesare, chiar dacă și uneori complicate, mai greu de perceput. Dar trebuie să spergem aceste hotare și în sfârșit să dezlănțuim potențialul antreprenorilor noștri, pentru că el este imens.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Trebuie să dinamizăm industria, să creștem valoarea adăugată a agriculturii. Avem nevoie de o piață de capital. Asupra acestor subiecte și asupra multor altor idei lucrăm, pentru ca să valorificăm înaltul potențial al economiei noastre”, a menționat Dumitru Alaiba.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump joacă strategic și refuză să participe la dezbateri cu Kamala Harris

Trump joacă strategic și refuză să participe la dezbateri cu Kamala Harris Donald Trump consideră "nepotrivit" să participe la dezbateri cu Kamala Harris atât timp...

A încercat să transporte ilicit prin vamă piese auto

A încercat să transporte ilicit prin vamă piese auto Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model “Land...

A amenajat un perete dublu în microbuz și intenționa să transporte ilicit marfă din Rusia

A amenajat un perete dublu în microbuz și intenționa să transporte ilicit marfă din Rusia Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un...

VIDEO – Spionajul militar ucrainean, dezvăluiri în premieră despre ‘iscoadele’ trimise de Putin în Ucraina

VIDEO - Spionajul militar ucrainean, dezvăluiri în premieră despre 'iscoadele' trimise de Putin în Ucraina Trupele ruse ocupă în prezent aproximativ o cincime din teritoriul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.