Alertă nucleară în SUA: o instalație de arme nucleare a fost închisă din cauza incendiilor puternice

Publicat:

Alertă nucleară în SUA: o instalație de arme nucleare a fost închisă din cauza incendiilor puternice

O serie de incendii de vegetație au afectat Texas Panhandle (SUA) miercuri dimineața, ducând la evacuări, întrerupând curentul la mii de oameni și forțând închiderea – pentru scurt timp – a unei instalații de arme nucleare, deoarece vânturile puternice, iarba uscată și temperaturile neobișnuit de calde au alimentat flăcările, relatează AssociatedPress News.

Guvernatorul republican, Greg Abbott, a emis o alertă de „dezastru” (pentru 60 de județe), deoarece cel mai mare incendiu, Smokehouse Creek Fire, a crescut în intensitate și a mistuit tot pe sute de km pătrați, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Principala instalație care dezasambla arsenalul nuclear al Americii a întrerupt operațiunile marți seara, dar a declarat că este deschisă pentru lucru normal miercuri.

Autoritățile nu au spus ce ar fi putut cauza incendiul, care a pârjolit slab populate, situate în mijlocul câmpiilor întinse.

Ce spune uzina

Uzina Pantex, la nord-est de Amarillo, a evacuat personalul neesențial de pe amplasament marți seara dintr-o „abundență de precauție”, a declarat Laef Pendergraft, purtătorul de cuvânt al Biroului de producție al Administrației Naționale de Securitate Nucleară din Pantex, în timpul unei conferințe de presă, adăugând că pompierii au rămas în caz de urgență. Fabrica, de mult timp principală bază din SUA pentru asamblarea și dezasamblarea bombelor atomice, și-a finalizat ultima bombă nouă în 1991 și a demontat mii de atunci.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Pantex a postat pe Twitter miercuri dimineața că unitatea „este deschisă pentru operațiuni normale în ture de zi” și că tot personalul trebuie să se prezinte la serviciu conform programului lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni

O nouă dezinformare „lipită pe garduri”. Guvernul avertizează! Legiunea franceză nu recrutează moldoveni O nouă dezinformare ce vizează Armata Națională, a fost identificată recent că...

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest Șase cetățeni străini au fost puși sub acuzare în...

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European Parlamentul European a aprobat, astăzi, revizuirea Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.