Aliatul lui Erdogan cere prelungirea stării de urgenţă

Publicat:

Turcia ar trebui să prelungească starea de urgenţă, în vigoare de aproape doi ani, a apreciat marţi Mustafa Kalayci, vicepreşedinte al Partidului Mişcării Naţionaliste (MHP), formaţiune aliată cu Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), transmite Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile de la Ankara au impus starea de urgenţă, care limitează unele drepturi şi îi permite guvernului să emită ordonanţe, ocolind parlamentul, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.


Citeşte şi: Pe urmele lui Escobar. Cadavrele jurnaliştilor ecuadorieni asasinaţi au fost desoperite în Columbia

Kalayci a declarat pentru postul CNN Turk că partidul său nu va negocia cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan în legătură cu posturile deţinute de MHP în noul guvern după alegerile anticipate desfăşurate duminică în Turcia, în urma cărora AKP şi MHP şi-au asigurat o majoritate parlamentară.

Aproximativ 150.000 de persoane au fost demise din funcţie prin decrete sau ordine emise în cadrul stării de urgenţă după tentativa de puci din iulie 2016. Aproape zilnic alte persoane sunt arestate pentru acuzaţii de terorism.

Guvernul turc susţine că este nevoie de starea de urgenţă pentru a combate terorismul, în special acţiuni ale mişcării clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că a organizat lovitura de stat eşuată din 2016. 

Citeşte şi: O furgonetă a intrat cu viteză în sediul De Telegraaf din Amsterdam – FOTO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.