Alte trei femei îl acuză pe cineastul Carlos Vermut de violenţe sexuale

Publicat:

Alte trei femei îl acuză pe cineastul Carlos Vermut de violenţe sexuale

Alte trei femei au declarat că au fost supuse la violenţe sexuale de cineastul spaniol Carlos Vermut, în cadrul unei anchete publicate marţi de cotidianul El Pais, care a dezvăluit în ianuarie trei prime mărturii despre fapte similare, informează AFP.

Cele trei femei, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, îl acuză pe regizorul de 43 de ani, o figură importantă a cinematografiei independente spaniole, că le-a forţat la practici sexuale neconsensuale între octombrie 2012 şi ianuarie 2024, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

“Au fost relaţii foarte brutale, mi-a făcut enorm de mult rău”, a declarat una dintre ele pentru ziar, în timp ce o alta a descris “lovituri, strangulări şi umiliri verbale”.

Cea de-a treia, o actriţă care a avut o relaţie cu Vermut între martie 2023 şi ianuarie 2024, a povestit două episoade de violenţă sexuală non-consensuală şi de “manipulare psihologică” în ultimele luni.

La fel ca primele trei femei care au depus mărturie în ianuarie, acestea nu au depus plângere împotriva cineastului de teamă că nu vor fi crezute, potrivit El Pais.

Regizorul nu a reacţionat la aceste noi acuzaţii, însă le-a negat pe primele în ianuarie, recunoscând însă că a “strangulat persoane, da, dar într-o manieră consensuală”.

Vermut, pe numele real Carlos López del Rey, este o figură importantă a cinematografiei independente spaniole. Cel de-al doilea lungmetraj al său, “Magical Girl”, aclamat de critici, a câştigat în 2014 cel mai prestigios premiu la Festivalul de Film de la San Sebastian, un eveniment major al cinematografiei de limbă spaniolă.

Acuzaţiile la adresa lui Vermut au constituit primul #MeToo din cinematografia spaniolă. Mai multe nume mari din industrie au condamnat aceste violenţele.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Într-o ţară în care lupta împotriva sexismului este o prioritate politică, Ministerul Culturii a anunţat crearea unei unităţi specializate pentru a se ocupa de victimele violenţelor machiste din sectorul cultural.

De la începutul mişcării #Metoo în 2017, mai multe personalităţi din lumea cinematografiei au fost acuzate de violenţe sexuale în numeroase ţări, printre acestea numărându-se în Franţa actorul Gérard Depardieu sau cineaştii Benoît Jacquot şi Jacques Doillon, împotriva cărora a depus plângere actriţa Judith Godreche

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime

Momentul în care o fetiță de 4 ani se urcă într-o roată panoramică și cade de la patru metri înălțime Accidentul s-a produs pe 15...

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar

Dorin Recean, discuții cu FMI privind politica bugetar-fiscală, consolidarea sistemului bancar Stadiul actual de implementare a programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), evoluțiile în realizarea...

Număr record de ‘stres termic extrem’ în Europa

Număr record de 'stres termic extrem' în Europa Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura a fost resimţită a...

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România

O femeie de 72 de ani, cetățean străin, a fost atacată de un urs în România Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.