Arabia Saudită a interceptat o rachetă lansată din Yemen

Publicat:

Forţele de apărare saudite ”au interceptat” luni o rachetă balistică trasă de către rebeli houthi dinspre Yemen în direcţia oraşului Khamis Mushait, situat în sud-vestul regatului, a afirmat un purtător de cuvânt al coaliţiei de state arabe condusă de Arabia Saudită, transmite AFP, potrivit agerpres.

Colonelul saudit Turki Al-Maliki, purtător de cuvânt al coaliţiei arabe care intervine din 2015 în Yemen în sprijinul guvernului, i-a acuzat pe rebelii houthi, susţinuţi de către Iran, că ”vizează deliberat zone civile dens populate”.


Vezi şi: Pilotul rus, doborât în Siria, s-a sinucis detonând o grenadă, înconjurat de rebeli – VIDEO

Racheta a fost ”interceptată” la ora locală 7,23 (4,23 GMT), a precizat purtătorul de cuvânt, care a descris lansarea acestei rachete drept o acţiune ”ostilă” din partea rebelilor houthi şi o ilustrare a ”continuării implicării regimului iranian” în conflict.

Arabia Saudită şi Statele Unite ale Americii acuză neîncetat Teheranul că le furnizează arme, îndeosebi rachete, rebelilor houthi, care controlează capitala yemenită Sanaa din septembrie 2014.

Teheranul dezminte, dar un raport din ianuarie al unor experţi ai ONU a ajuns la concluzia că Iranul a încălcat embargoul ONU asupra armelor în Yemen, permiţându-le rebelilor să achiziţioneze drone şi rachete balistice.

Citeşte şi: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT într-o zonă rezidenţială din Japonia

Mai multe rachete au fost trase în ultimele luni de către rebeli houthi în direcţia teritoriului saudit. Ele au fost toate interceptate.

Începând din martie 2015, coaliţia sub comandament saudit care intervine militar în Yemen întreprinde operaţiuni, în principal raiduri aeriene, împotriva rebelilor houthi.

În decurs de trei ani, conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 9.200 de morţi şi aproape 53.000 de răniţi, şi a provocat ”cea mai gravă criză umanitară din lume”, potrivit ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.