Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Publicat:

Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Un francez în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Elveţia, şi-a pierdut viaţa joi în urma unei avalanşe produse în centrul ţării alpine, a anunţat poliţia din cantonul Berna, citată de AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Alte patru persoane au fost rănite şi transportate la spital, se arată într-un comunicat.


Victima de origine franceză, a cărei identitate nu a fost precizată, locuia în cantonul vestic Vaud.

Citeşte şi: Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris – Stiripesurse.md

Avalanşa de zăpadă umedă, cunoscută şi sub numele de avalanşă în plăci, s-a produs la scurt timp după ora locală 14:00 (12:00 GMT), deasupra lacului Oeschinen.

Acest lac de munte, cu apele sale turcoaz, este situat într-un spectaculos circ montan din apropiere de Kandersteg şi este o populară destinaţie turistică.

O echipă extinsă de salvare a fost mobilizată, aceasta incluzând patru elicoptere, câini de avalanşă, specialişti salvamontişti şi alte servicii poliţieneşti din cantonul Berna.

Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Autorităţile din Berna au declarat că în prezent există un pericol permanent de avalanşe şi au recomandat verificarea prognozelor înaintea plecării în drumeţii.

Cea mai recentă victimă ridică la 20 numărul total al deceselor provocate de avalanşe de la începutul sezonului hidrologic, potrivit statisticilor Institutului pentru studiul zăpezii şi avalanşelor (SLF).

Sezonul hidrologic are loc între 1 octombrie 2023 şi 30 septembrie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine este misteriosul avocat american care l-a ajutat pe Trump să ajungă la putere

Cine este misteriosul avocat american care l-a ajutat pe Trump să ajungă la putere Noul film „The Apprentice" are premiera luni, 20 mai, la Festivalul...

Netanyahu ‘respinge cu dezgust’ mandatele de arestare cerute de CPI

Netanyahu 'respinge cu dezgust' mandatele de arestare cerute de CPI Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de...

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova Instanţa de judecată a stabilit data ședințe de validare a creanțelor în...

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ţinut luni un moment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.