Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Publicat:

Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Un francez în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Elveţia, şi-a pierdut viaţa joi în urma unei avalanşe produse în centrul ţării alpine, a anunţat poliţia din cantonul Berna, citată de AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Alte patru persoane au fost rănite şi transportate la spital, se arată într-un comunicat.


Victima de origine franceză, a cărei identitate nu a fost precizată, locuia în cantonul vestic Vaud.

Citeşte şi: Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris – Stiripesurse.md

Avalanşa de zăpadă umedă, cunoscută şi sub numele de avalanşă în plăci, s-a produs la scurt timp după ora locală 14:00 (12:00 GMT), deasupra lacului Oeschinen.

Acest lac de munte, cu apele sale turcoaz, este situat într-un spectaculos circ montan din apropiere de Kandersteg şi este o populară destinaţie turistică.

O echipă extinsă de salvare a fost mobilizată, aceasta incluzând patru elicoptere, câini de avalanşă, specialişti salvamontişti şi alte servicii poliţieneşti din cantonul Berna.

Avalanşă masivă în Elveţia: Sunt mai multe victime!

Autorităţile din Berna au declarat că în prezent există un pericol permanent de avalanşe şi au recomandat verificarea prognozelor înaintea plecării în drumeţii.

Cea mai recentă victimă ridică la 20 numărul total al deceselor provocate de avalanşe de la începutul sezonului hidrologic, potrivit statisticilor Institutului pentru studiul zăpezii şi avalanşelor (SLF).

Sezonul hidrologic are loc între 1 octombrie 2023 şi 30 septembrie 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.