Bulgaria şi România sărbătoresc primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea la Schengen

Publicat:

Bulgaria şi România sărbătoresc primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea la Schengen

Ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaikov, şi ambasadorul României în Bulgaria, Brânduşa Predescu, au întâmpinat luni primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea celor două ţări la Schengen. Vlaikov a dăruit trandafiri roşii tuturor doamnelor şi domnişoarelor aflate la bord, iar mai devreme, luni, Predescu a împărţit lalele galbene şi steaguri româneşti pasagerilor sosiţi, relatează BTA.

Acesta este atât un moment mult aşteptat, cât şi unul foarte fericit pentru bulgari, a declarat ambasadorul Vlaikov, deoarece Bulgaria şi România au luptat timp de 12 ani împotriva unei nedreptăţi. Ţările au reuşit pentru că au fost unite. El a adăugat că, datorită carierei sale profesionale şi atitudinii sale civice de susţinător fervent al Europei, a aşteptat cu nerăbdare acest moment, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

El şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Predescu pentru că a sprijinit ideea şi a organizat o ceremonie de primire pe Aeroportul Sofia.

Ambasadoarea Brânduşa Predescu a evidenţiat simbolismul a ceea ce fac împreună Bulgaria şi România. ”Am intrat împreună în Schengen, ne-am pregătit pentru Schengen foarte temeinic, fiecare şi-a făcut partea sa de muncă, dar am şi cooperat foarte strâns şi continuăm să facem acest lucru. Aceasta este importanţa acestui moment, iar munca va continua”, a subliniat ea.

Întrebată când vor adera cele două ţări la Schengen pe cale terestră, Predescu a spus că autorităţile române lucrează neobosit pentru a finaliza acest proces. ”Nu trece o zi în care să nu vorbim cu toţi partenerii noştri din Uniunea Europeană”, a declarat ambasadoarea.

Începând cu 31 martie, Bulgaria şi România sunt membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen cu frontierele aeriene şi maritime.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preţurile mondiale la alimente s-au menţinut constante în iunie

Preţurile mondiale la alimente s-au menţinut constante în iunie Indicele global al preţurilor la produsele alimentare s-a menţinut constant în iunie, preţurile mai scăzute pe...

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat

La gura sobei, cu poveștile satului Cairaclia, scoase din anonimat În Moldova a fost publicată și prezentată comunității bulgare cartea „Неразказаните истории на село Кайраклия“...

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals

O femeie a rămas fără 12 mii euro, încercând să-și salveze fiica dintr-un accident fals Un tânăr de 18 ani din Ungheni a fost reținut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.