Bulgaria şi România sărbătoresc primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea la Schengen

Publicat:

Bulgaria şi România sărbătoresc primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea la Schengen

Ambasadorul Bulgariei în România, Radko Vlaikov, şi ambasadorul României în Bulgaria, Brânduşa Predescu, au întâmpinat luni primul zbor dus-întors Bucureşti-Sofia după aderarea celor două ţări la Schengen. Vlaikov a dăruit trandafiri roşii tuturor doamnelor şi domnişoarelor aflate la bord, iar mai devreme, luni, Predescu a împărţit lalele galbene şi steaguri româneşti pasagerilor sosiţi, relatează BTA.

Acesta este atât un moment mult aşteptat, cât şi unul foarte fericit pentru bulgari, a declarat ambasadorul Vlaikov, deoarece Bulgaria şi România au luptat timp de 12 ani împotriva unei nedreptăţi. Ţările au reuşit pentru că au fost unite. El a adăugat că, datorită carierei sale profesionale şi atitudinii sale civice de susţinător fervent al Europei, a aşteptat cu nerăbdare acest moment, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

El şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Predescu pentru că a sprijinit ideea şi a organizat o ceremonie de primire pe Aeroportul Sofia.

Ambasadoarea Brânduşa Predescu a evidenţiat simbolismul a ceea ce fac împreună Bulgaria şi România. ”Am intrat împreună în Schengen, ne-am pregătit pentru Schengen foarte temeinic, fiecare şi-a făcut partea sa de muncă, dar am şi cooperat foarte strâns şi continuăm să facem acest lucru. Aceasta este importanţa acestui moment, iar munca va continua”, a subliniat ea.

Întrebată când vor adera cele două ţări la Schengen pe cale terestră, Predescu a spus că autorităţile române lucrează neobosit pentru a finaliza acest proces. ”Nu trece o zi în care să nu vorbim cu toţi partenerii noştri din Uniunea Europeană”, a declarat ambasadoarea.

Începând cu 31 martie, Bulgaria şi România sunt membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen cu frontierele aeriene şi maritime.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei

AIPA a autorizat spre plată alte 59,67 milioane de lei Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată alte 59,67 mil....

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.