Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde

Publicat:

Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde

Zeci de instituții și organizații s-au alăturat Campaniei Naționale de Educație Financiară „Educație financiară pentru toți” a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), realizată cu sprijinul programului USAID „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (MISRA).

Citeşte şi: Parlamentul Republicii Moldova împlinește 33 de ani de activitate – Stiripesurse.md


În jur de 80 de reprezentanți din domeniile bancar, nebancar și asigurări au participat astăzi la atelierul: „Gestionarea eficientă a finanțelor proprii”, desfășurat la Chișinău, fiind pusă în evidență nevoia de a spori nivelul de educație financiară în societate.

Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde

„Este un angajament instituțional, dar și social de a fi alături de cetățeni pentru a le oferi informațiile de care au nevoie în viața de zi cu zi. Mă refer la un consumator bine informat, care își poate asuma decizii financiare responsabile, astfel încât să își protejeze interesele și să beneficieze de avantajele mediului financiar… Contribuția instituțiilor financiare la amplificarea impactului campaniei noastre și a ariei de acoperire este în măsură să dea procesului de educație financiară la nivel național un vector mai pronunțat”, a subliniat guvernatoarea BNM, Anca Dragu.

William Trigg, directorul Departamentului creștere economică al USAID Moldova, a menționat că „un element crucial al acestei campanii este implicarea sectorului privat. Băncile, companiile de asigurări, organizațiile de creditare nebancară și alte instituții financiare supravegheate de BNM interacționează zilnic cu clienți care, adesea, nu au cunoștințe financiare adecvate. Aceste instituții au misiunea și scopul nobil de a-și ajuta clienții să ia deciziile corecte. Îmbunătățirea nivelului de educație financiară ar trebui să devină o parte integrantă a tot ceea ce face sectorul privat, dacă Moldova dorește să atingă un grad mai înalt de prosperitate financiară.”

Campania Națională de Educație Financiară a BNM și USAID se extinde

La rândul său, Adriana Cazacu, Secretar de Stat la Ministerul Educației și Cercetării a accentuat că instituția pe care o reprezintă consideră această campanie foarte importantă: „Ne bucurăm pentru faptul că a ajuns în foarte multe localități, în foarte multe instituții. Sperăm că prin această extindere va ajunge și la mai mulți tineri, elevi… Să ne unim toate eforturile, astfel încât fiecare tânăr să fie pregătit pentru viață, provocările din lumea în permanentă schimbare.”

În perioada următoare, instituțiile și organizațiile care s-au alăturat Campaniei Naționale de Educație Financiară „Educație financiară pentru toți” vor desfășura sesiuni de informare financiară pentru copii, adolescenți și tineri, dar și alte grupuri-țintă, inclusiv colectivele de muncă.

Campania lansată în toamna anului trecut își propune să intensifice acțiunile de educație financiară în societate, fiind adresată tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă și ocupație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reguli mai stricte pentru obţinerea cetăţeniei R.Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală

Reguli mai stricte pentru obţinerea cetăţeniei R.Moldova. Proiectul de lege votat în lectură finală Cererile de acordare a cetăţeniei moldoveneşti vor fi coordonate cu Serviciul...

Meteo 16 iunie 2024: Ploi slabe în nordul țării. Ce maxime vom avea

Meteo 16 iunie 2024: Ploi slabe în nordul țării. Ce maxime vom avea Astăzi, meteorologii prognozează ploi slabe și cer noros pe teritoriul Republicii Moldova....

Evenimentele Zilei de 16 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 16 iunie în Istorie 16 iunie este a 167-a zi a calendarului gregorian și ziua a 168-a în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 16 iunie 2024

Horoscop 16 iunie 2024 Este o zi cu experienţe de neuitat, în care armonia, dragostea şi relaxarea primează. Unii nativi vor fi în centru atenţiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.