Prima tranşă a pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru luna aprilie, în valoare de 73 milioane lei, a fost finanțată de Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), transmite IPN.

Finanțarea pensiilor şi alocaţiilor sociale achitate prin intermediul instituţiilor bancare va fi la data de 2 aprilie, iar la data de 5 aprilie urmează a fi finanțate alocaţiile nominale de stat și alocațiile lunare de stat.


Citește și: VIDEO: Panică pe strada Tighina. Un bărbat amenința trecătorii cu cuțitul

Transferul pentru indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru creșterea copiilor, indemnizațiile pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale vor fi finanțate în zilele de 1, 5, 12 şi 22 aprilie. Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și indemnizațiile de maternitate vor fi finanțate în data de 8, 15 și 19 aprilie.

CNAS depune efort continuu pentru a simplifica accesul cetățenilor la informații utile din domeniul asigurărilor sociale de stat și a îmbunătăți procesul de interacțiune cu plătitorii de contribuții la Bugetul de Asigurări Sociale de Stat, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.