Consilierii PAS sar în capul lui Ceban: „Unde-s banii?”

Publicat:

Consilierii PAS sar în capul lui Ceban: „Unde-s banii?”

Consilierii municipali PAS cer primarului general al capitalei, Ion Ceban, să dispună achitarea compensațiilor la căldură pentru cele 22 de mii de familii vulnerabile din Chișinău.

Citește și: Un autobuz plin cu pasageri a căzut în râu la Sankt Petersburg


„În campania electorală primarul Ion Ceban promitea compensații de 60% la factura pentru căldură pentru familiile social-vulnerabile. Ce avem astăzi? Zero compensații plătite…. 22 de mii de familii cu venituri mici din mun. Chișinău au fost amăgite și abandonate de Ivan Ceban”, susține consilierul municipal PAS, Mihail Briceag.

Potrivit lui, Primăria municipiului Chișinău a inclus în bugetul provizoriu 150 de milioane pentru achitarea compensațiilor la căldură, dar familiile social-vulnerabile nu au primit niciun bănuț compensație la căldură din partea primăriei.

„Domnule primar, unde au fost cheltuite cele 150 de milioane de lei? Pentru deplasări peste hotare, proiecte de PR sau pentru lucrări de mântuială pe care le vedem în tot orașul după fiecare ploaie?  Constatăm pentru a câta oară că primarul Ion Ceban este un mincinos care duce de nas locuitorii municipiului Chișinău. Îi amăgește și dă promisiuni false în alegeri, apoi din nou ne amăgește și dă vina pe alții pentru propria incompetență”, mai spune Mihail Briceag.

În acest context, aleșii locali cer primarului să dispună alocarea surselor financiare respective celor 22 de familii nevoiașe din Chișinău. Totodată atrag atenția asupra faptului că, la această oră, Chișinăul nu are un buget aprobat pentru 2024.

Toate structurile municipale activează în baza parametrilor bugetari ai anului trecut. Precizăm că, anterior, primarul Ceban afirma că va propune proiectul bugetului municipal spre examinare și aprobare în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) „atunci când va exista voință politică”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.