Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Publicat:

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori, a anunţat joi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), informează DPA.

Aproximativ 163 de milioane de persoane au urmărit cele trei show-uri organizate în cadrul acestui concurs desfăşurat în oraşul suedez Malmo – cele două semifinale şi marea finală -, difuzate de 37 de posturi de televiziune, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Această audienţă reprezintă o creştere cu 1 milion de telespectatori în raport cu ediţia din 2023, organizată la Liverpool, şi cu 2 milioane de telespectatori faţă de ediţia din 2022, care a avut loc la Torino.

Cea mai amplă competiţie muzicală din lume a fost marcată de controverse puternice, generate de participarea Israelului la acest concurs în contextul războiului din Fâşia Gaza.

De asemenea, reprezentantul Ţărilor de Jos a fost eliminat din concurs după ce a fost acuzat că a ameninţat o femeie din echipa tehnică a organizatorilor competiţiei.

Cu toate acestea, concursul Eurovision 2024 s-a bucurat de mare succes în rândul telespectatorilor, potrivit datelor de audienţă.

În Germania, 8,1 milioane de telespectatori au vizionat marea finală, care a fost urmărită şi de 7,7 milioane de persoane în Regatul Unit, în timp ce audienţa din Franţa a fost de 5,4 milioane de telespectatori, în creştere cu 1,9 milioane de telespectatori în raport cu ediţia din 2023.

Aproximativ 723.000 de persoane au vizionat Eurovision 2024 în Elveţia şi au asistat la momentul în care ţara lor a câştigat trofeul – cea mai mare audienţă obţinută vreodată de acest concurs în Elveţia, marcată totodată de o creştere cu 40% în raport cu anul trecut.

Citeşte şi: Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

Competiţia muzicală din 2024 a atins un alt prag important, generând 6,5 miliarde de vizualizări pe TikTok şi aproape 500 de milioane de accesări din conturile create pe această reţea de socializare.

Cota totală de audienţă pentru marea finală a fost de 46,7%, cea mai mare înregistrată după anul 2006, în timp ce cota corespunzătoare pentru tinerii telespectatori cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a atins un nivel record, fiind de 58,6%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

VIDEO – Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg

VIDEO - Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg Un bărbat a fost împuşcat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.