Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Publicat:

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori, a anunţat joi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), informează DPA.

Aproximativ 163 de milioane de persoane au urmărit cele trei show-uri organizate în cadrul acestui concurs desfăşurat în oraşul suedez Malmo – cele două semifinale şi marea finală -, difuzate de 37 de posturi de televiziune, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Această audienţă reprezintă o creştere cu 1 milion de telespectatori în raport cu ediţia din 2023, organizată la Liverpool, şi cu 2 milioane de telespectatori faţă de ediţia din 2022, care a avut loc la Torino.

Cea mai amplă competiţie muzicală din lume a fost marcată de controverse puternice, generate de participarea Israelului la acest concurs în contextul războiului din Fâşia Gaza.

De asemenea, reprezentantul Ţărilor de Jos a fost eliminat din concurs după ce a fost acuzat că a ameninţat o femeie din echipa tehnică a organizatorilor competiţiei.

Cu toate acestea, concursul Eurovision 2024 s-a bucurat de mare succes în rândul telespectatorilor, potrivit datelor de audienţă.

În Germania, 8,1 milioane de telespectatori au vizionat marea finală, care a fost urmărită şi de 7,7 milioane de persoane în Regatul Unit, în timp ce audienţa din Franţa a fost de 5,4 milioane de telespectatori, în creştere cu 1,9 milioane de telespectatori în raport cu ediţia din 2023.

Aproximativ 723.000 de persoane au vizionat Eurovision 2024 în Elveţia şi au asistat la momentul în care ţara lor a câştigat trofeul – cea mai mare audienţă obţinută vreodată de acest concurs în Elveţia, marcată totodată de o creştere cu 40% în raport cu anul trecut.

Citeşte şi: Gazul natural urmează să rezolve problema energiei Europei

Competiţia muzicală din 2024 a atins un alt prag important, generând 6,5 miliarde de vizualizări pe TikTok şi aproape 500 de milioane de accesări din conturile create pe această reţea de socializare.

Cota totală de audienţă pentru marea finală a fost de 46,7%, cea mai mare înregistrată după anul 2006, în timp ce cota corespunzătoare pentru tinerii telespectatori cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a atins un nivel record, fiind de 58,6%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cea mai lungă condamnare nedreaptă a unei femei din istoria SUA: Sandra Hemme a fost eliberată după 43 de ani pentru că era...

Cea mai lungă condamnare nedreaptă a unei femei din istoria SUA: Sandra Hemme a fost eliberată după 43 de ani pentru că era nevinovată Condamnarea...

Noutăți în Dosarul „Furtul miliardului”. Pedeapsă pentru administratorul unei companii-fantomă care a prejudiciat BEM cu circa 3,7 mln. lei

Noutăți în Dosarul „Furtul miliardului”. Pedeapsă pentru administratorul unei companii-fantomă care a prejudiciat BEM cu circa 3,7 mln. lei Administratorul unei companii-fantomă care a prejudiciat...

VIDEO – Momentul în care un tanc rusesc e prins în capcană și devine țintă ușoară pentru dronele ucrainene

VIDEO - Momentul în care un tanc rusesc e prins în capcană și devine țintă ușoară pentru dronele ucrainene O nouă înregistrare video de pe...

Tenis: R. Moldova va găzdui meciurile de calificare din Billie Jean King Cup

R. Moldova va găzdui meciurile de calificare din Billie Jean King Cup la tenis În perioada 17-22 iunie, Republica Moldova va fi gazda meciurilor de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.