CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Publicat:

CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Consiliul Superiorilor al Procurorilor (CSP) s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției” în cazul șefului adjunct al Procuraturii Nisporeni, Grigore Ciochină –  fratele primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat un minor și l-a lăsat să moară, fugind de la locul accidentului.

Citește și: Poșta Moldovei a reluat prestarea mai multor servicii. Altele – încă indisponibile


Potrivit informațiilor apărute în presă, procurorul și-ar fi ajutat fratele primar să șteargă urmele tragicului accident.

„Consiliul Superior al Procurorilor atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale și  asigură persoanele interesate că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.  Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz”, se menționează în nota emisă de CSP.

CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Totodată se menționează că CSP s-a autosesizat și „acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor”, fără a specifica despre ce fel de acțiuni este vorba.

Precizăm că la data de 19 februarie, un minor din Boldurești a fost tamponat mortal, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând copilul să zacă într-o baltă de sânge.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina

Consolidarea apărării aeriene, obiectivul principal al unei noi reuniuni a grupului de contact pentru Ucraina Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei este obiectivul principal al celei...

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați

Curg amenzile la Consiliul Audiovizualului: Trei furnizori de servicii TV și unul de radio, sancționați Fondatorii posturilor „Gold TV”, „MBC” și „Drive FM” au fost...

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS

Debarcaderul din Sevastopol, unde se afla nava rusă „Ciclone”, a fost lovită de trei rachete ATACMS Trei rachete ATACMS au lovit pe 19 mai un...

Selecționerul echipei naționale de fotbal a R.Moldova a anunțat lotul final pentru meciurile amicale din iunie

Selecționerul echipei naționale de fotbal a R.Moldova a anunțat lotul final pentru meciurile amicale din iunie Selecționerul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Sergiu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.