CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Publicat:

CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Consiliul Superiorilor al Procurorilor (CSP) s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției” în cazul șefului adjunct al Procuraturii Nisporeni, Grigore Ciochină –  fratele primarului de Boldurești, Nicanor Ciochină, care a tamponat un minor și l-a lăsat să moară, fugind de la locul accidentului.

Citește și: Poșta Moldovei a reluat prestarea mai multor servicii. Altele – încă indisponibile


Potrivit informațiilor apărute în presă, procurorul și-ar fi ajutat fratele primar să șteargă urmele tragicului accident.

„Consiliul Superior al Procurorilor atrage atenția asupra imperativului respectării mersului urmăririi penale și  asigură persoanele interesate că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.  Consiliul subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, de aceea, în lipsa elementelor probatorii, afirmațiile lansate în spațiul public se încadrează în aria presupuselor acuzații, până la pronunțarea unei decizii pe acest caz”, se menționează în nota emisă de CSP.

CSP s-a autosesizat și cheamă la „respectarea prezumției nevinovăției”

Totodată se menționează că CSP s-a autosesizat și „acționează în strictă conformitate cu prevederile legislației Republicii Moldova și în interesul cetățenilor”, fără a specifica despre ce fel de acțiuni este vorba.

Precizăm că la data de 19 februarie, un minor din Boldurești a fost tamponat mortal, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând copilul să zacă într-o baltă de sânge.

A doua zi, oamenii legii au anunțat despre reținerea șoferului ucigaș – primarul satului Boldurești, Nicanor Ciochină, precum și a unui suspect care l-ar fi ajutat să șteargă urmele – un medic stomatolog.

După producerea accidentului, cei doi ar fi găsit o mașină asemănătoare, au schimbat plăcuțele de înmatriculare și au simulat un accident.

Mai târziu, jurnalistul Vadim Ungureanu, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept, a divulgat pe canalul său de Telegram că primarul era „mort beat” în ziua producerii accidentului și că fratele său procuror – Grigore Ciochină, de asemenea, ar fi implicat în „eforturile” de ștergere a urmelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal Serviciului Vamal raportează pentru săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 781,4 milioane...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.