CUTREMUR puternic în Filipine – VIDEO

Publicat:

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs miercuri în nordul Filipinelor, a anunţat Institutul Seismologic al SUA (USGS), estimându-l iniţial la 6,8, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Cutremurul de mică adâncime a avut loc în provincia Abra, pe insula principală Luzon, la ora locală 08:43 (00:43 GMT), iar agenţia seismologică locală a avertizat că ar putea exista pagube materiale.


Citeşte şi: Rusia a capturat cea mai mare centrală electrică pe cărbune din Ucraina – VIDEO – Black News

Locuitorii capitalei Manila au resimţit seismul şi circulaţia cu metroul în capitala filipineză Manila a fost întreruptă la o oră de vârf, a anunţat Ministerul Transporturilor. Clădirea Senatului a fost evacuată.

În oraşul Dolores, situat în apropierea epicentrului, locuitorii speriaţi au fugit din casele lor, iar ferestrele pieţei locale au fost spulberate, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei locale, Edwin Sergio.

“Cutremurul a fost foarte puternic”, a afirmat Edwin Sergio, adăugând că au apărut fisuri în clădirea comisariatului.

Un spital din provincia Abra a fost evacuat după ce clădirea s-a prăbuşit parţial în urma cutremurului, nefiind raportate victime, au spus oficiali.

“Încă sunt replici. Am primit informaţii de avarii la locuinţe. Până acum nu există victime”, a menţionat primarul Rovelyn Villamor din oraşul Lagangilang, provincia Abra.

“Nu avem alimentare cu energie electrică pentru că se întrerupe automat din cauza pericolului”, a declarat primarul Villamor la radio DZRH.

Biroul de informare publică din provincia Abra a postat fotografii pe pagina sa de Facebook care arată clădiri grav avariate, cu fisuri uriaşe.

Potrivit USGS, epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 11 km est-sud-est de oraşul Dolores şi a avut loc la o adâncime de 10 km.

Citeşte şi: Ucraina vrea să obţină 15-20 de miliarde de dolari de la FMI – Black News

“Atenţia este concentrată pe Abra şi provinciile din apropiere. Acesta este un cutremur major. Ne aşteptăm la replici puternice”, a declarat Renato Solidum, directorul agenţiei naţionale de seismologie.

Filipinele sunt afectate în mod constant de cutremure din cauza situării sale pe “centura de foc”, un arc de activitate seismică intensă care înconjoară Oceanul Pacific trecând prin Japonia şi Asia de Sud-Est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore

Zeci de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera cu R.Moldova, în ultimele 72 de ore În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din...

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris

Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris În acest an, reprezentanții echipei olimpice naționale vor concura în 10...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.