De ce să nu bei cafea la prima oră a dimineții

Publicat:

De ce să nu bei cafea la prima oră a dimineții

Cu ochii obosiți și în speranța unei ieșiri rapide din starea de somnolență, multă lume își începe ziua cu o cafea, ceea ce, contrar așteptărilor, nu e tocmai ideal. Experții avertizează că nu acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faceți dimineața, potrivit Yahoo Life.

Consumul de cafea prea devreme poate crește și mai mult nivelul de cortizol, oricum prezent la primele ore. În plus, dacă beți cafeaua pe stomacul gol, ați putea avea probleme de digestie, ceea ce, cu siguranță nu vă doriți la început de zi, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Un alt aspect care trebuie reținut este că producția de cortizol vă poate face să vă simțiți mai abătut și mai anxios. În schimb, după o noapte de somn, corpul nostru are nevoie de hidratare și, din păcate, cofeina are tocmai efectul opus, făcându-ne să ne simțim mai deshidratați.

Experții în nutriție nu spun să renunțați la cafea la prima oră, ci recomandă să consumați (cel puțin) un pahar de apă dimineața, înainte de a apela la cafea.

Specialiștii subliniază că cel mai bun moment pentru a bea cafea este la câteva ore după ce te-ai trezit, deoarece atunci nivelul de cortizol din organism este mai scăzut.)

„Mulți dintre noi se bazează pe acea primă înghițitură de cafea de dimineață pentru a se simți plini de energie pentru a începe ziua. Cu toate acestea, consumul de cafea la prima oră a dimineții poate duce, de fapt, la creșterea nivelului de stres și la oboseală. Dacă totuși doriți să includeți cafeaua în rutina de dimineață, atunci luați în considerare ajustarea momentului și luați-o cu mâncare sau după ce ați luat prima masă a zilei“, spune Ashleigh Tosh de la Prepped Pots powered by MuscleFood.

Specialistul spune că cel mai bine este să lăsați câteva ore între momentul trezirii și cel în care vă luați doza de cofeină.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

„De exemplu, dacă vă treziți la ora șapte, atunci luați în considerare posibilitatea de a vă face prima ceașcă la mijlocul dimineții, în jurul orei zece – unsprezece”.

Specialiștii mai spun că un consum regulat de cafea poate duce la dezvoltarea unei toleranțe pe termen lung la cofeină, înlocuind stimularea naturală a cortizolului cu cofeină. Acest lucru ne poate altera chimia creierului, necesitând cantități progresiv mai mari de cofeină pentru a obține aceleași efecte. Dacă băutorii obișnuiți de cafea se simt epuizați dimineața fără cafeaua lor, ar putea fi din cauză că producția lor de cortizol a fost alterată.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Rusia amenință România după ce MAE a expulzat un diplomat rus Ministerul rus de Externe a reacționat, vineri, după ce România a expulzat un diplomat...

Igor Boțan: Războiul din Ucraina determină moldovenii să migreze

Igor Boțan: Războiul din Ucraina determină moldovenii să migreze Odată cu micșorarea numărului de moldoveni în Federația Rusă, el a început să crească dramatic în...

Luminița Odobescu: Stabilitatea în regiunea Mării Negre este existențială pentru R. Moldova

Stabilitatea în regiunea Mării Negre este existențială pentru R. Moldova Restabilirea păcii în zona Mării Negre este esențială, a declarat șefa diplomației române Luminița Odobescu...

Unele ţări europene încearcă să-i intimideze pe judecătorii Curţii Penale Internaţionale

Unele ţări europene încearcă să-i intimideze pe judecătorii Curţii Penale Internaţionale Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.